jún 7, 2021
6 Views
0 0

Katzenbach-ügy: az egyik gyanúsított ügyvédje vitatja az ügyészség döntését

Written by

Katzenbach-ügy: az egyik gyanúsított ügyvédje vitatja az ügyészség döntését

A Katzenbach-ügy gyanúsítottjai letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta a Fővárosi Főügyészség. A volt focistát 2009-ben ölték meg, de a feltételezett gyilkosokat csak most májusban fogták el. A legsúlyosabb bűncselekménnyel gyanúsított férfi védőügyvédje vitatja az ügyészség döntését. Az ATV Híradó riportja.

A Katzenbach-ügy gyanúsítottjai letartóztatásának meghosszabbítását indítványozták

Egy elhagyatott területen találták meg tavaly októberben a meggyilkolt és elásott Katzenbach Imre holttestét. Az MTK volt futballistájának megölésével három férfit gyanúsítanak, akiket kb. egy hónapja, májusban fogtak el. Egyikük az ismert énekes, Curtis testvére. Felbujtóként H. Lászlót tartják számon. Ügyvédje szerint azonban védencének nincs köze az emberöléshez.

“Az ügyfelemet, H. Lászlót tanúként meghallgatták, majd önként alávetette magát poligráfos vizsgálatnak is, és ez negatív eredménnyel zárult, magyarul azt jelezte, hogy nincs köze az emberöléshez”

– közölte Zamecsnik Péter. Az ügyvéd azt mondta: összegyűjtik az ellentmondásokat, és megpróbálják bizonyítani a hatóságokkal vádalkut kötött H. Attiláról, hogy a társait feldobó férfi eddigi 6 vallomása valamelyikében biztosan hazudott.

“Én úgy látom ezt az egész ügyet, hogy rossz vágányon van jelen pillanatban a nyomozás, bízom benne, hogy idővel azért erről a rossz vágányról le tudunk szállni” – tette hozzá.

Az eddigi dokumentumok alapján Katzenbach kapcsolatban állt az ún. Eclipse-ügy vádlottjaival. Cége fiktív számlákat állított ki a milliárdos áfacsalással gyanúsított vállalkozásnak. A tisztára mosott pénzt azonban Katzenbach kivette a cégből, és külföldre távozott. Miután megtalálták és hazahozták, az életével fizetett a felvett nagyjából félmilliárd forintért.

A Főváros Főügyészség az emberölési ügy gyanúsítottjai letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta. Közben rendőri körökből a Blikk úgy értesült, hogy az egyik férfi DNS-ét megtalálták Katzenbach holttestén, pontosabban a köröm alatt.

Híradónk kérdésére a Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a poligráfos vizsgálat eredménye ellenére azért indítványozták a letartóztatás meghosszabbítását, mert “a megalapozott gyanú mellett a kényszerintézkedés törvényi feltételei is fennállnak.” Hozzátették: a bizonyítékokat nem értékelhetik nyilvánosan.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210607-katzenbach-ugy-az-egyik-gyanusitott-ugyvedje-vitatja-az-ugyeszseg-donteset

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?