nov 21, 2020
4 Views
0 0

Katus Attila vallomása: „Már nem a teljesítmény alapján döntök”

Written by

A világ- és Európa-bajnok sportoló, személyi edző ideje nagy részét az autójában tölti, éppen ezért alaposan megfontolt szempontok szerint, okosan választ magának társat az utakra.

– Őszintén szólva már nem a teljesítmény alapján döntök. Lehet, hogy ez nem annyira menő, de 40 felett az a legfontosabb számomra, hogy biztonságosan eljussak A pontból B pontba. A sportautók látványa persze az én szívemet is megdobbantja, de nem ez a prioritás – szögezte le Katus Attila. Nem is szeret száguldozni, inkább elindul negyedórával előbb, mintsem lefényképezzék az autópályán.

Katus Attila Nissan Jukeja pont ideális a számára: Városban praktikus, de ha kell, oda lehet lépni neki/Fotó: Pozsonyi Zita

Katus Attila Nissan Jukeja pont ideális a számára: Városban praktikus, de ha kell, oda lehet lépni neki/Fotó: Pozsonyi Zita

– Inkább legyen benne tempomat! Sokat megyek vidékre, hosszú utakat teszek meg, de amikor kiszállok, formában kell lennem, ezért én szeretek a kocsiban lazítani. Ugyanakkor van sportfokozatom is, így ha akár lendületesebben akarok előzni, átkapcsolok – mondta, és hozzátette, járgánya többi extráját is élvezi. Az automata váltó talán külön említést nem is érdemel manapság, de a sávtartás, a holttérfigyelő és a távolságtartó is mind az edző kényelmét szolgálja.

(A legfrissebb hírek itt)

– Olyan elektronikával van felszerelve, ami igazán megkönnyíti az ember dolgát, és már küszöbön vannak az önvezető autók.

Katus Attila is azok közé a sofőrök közé tartozik, akiknek a hétköznapi használatban a praktikum a fontos.

– Egyedül élek, nem vagyok megalomán, ezért nincs szükségem nagy autóra. A városban és parkoláskor sem praktikus. Ez most egy középkategóriás méretnek számít, persze, ha gyerekkoromban begurult volna egy ilyen az utcánkba, nem ezt mondtam volna – mosolygott. 17 éves kora óta vezet, munkája miatt rengeteget utazik, így a három évtized alatt megszámlálhatatlan kilométert tett meg.

– Normál esetben évi 250 fellépésem van, ez csak hétvégente 2-3 ezer kilométert jelent. Ebből következik, hogy a fogyasztás sem utolsó szempont – mondta.

Nissan Juke DIG-T automata

 Évjárat: 2020

 Teljesítmény: 117 LE

 Nyomaték: 180 Nm

 Tömeg: 1201 kg

 Hengerűrtartalom: 999 cm3

Ár: 6,7 M Ft-tól

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Forralt bor, gyömbér, fahéjas alma: illatokkal is hangolódhatunk az ünnepre (x)
Most kell spájzolni! Így vásárolhatunk olcsóbban a SPAR-ban (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/katus-attila-nissan-auto-vallomas-teljesitmeny-szaguldas/1ty01q2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?