ápr 6, 2021
5 Views
0 0

Kate Winslet: Elegem van abból, hogy nem beszélhetek őszintén a leszbikus filmszerepemről

Written by

Az Oscar-díjas színész arról is beszélt egy interjúban, hogy Hollywoodban még mindig rengetegen rettegnek attól, nehogy kiderüljön a szexuális irányultságuk.

Megszámlálni sem tudom, hány olyan fiatal színészről tudok – néhányan ismertek, néhányan pályakezdők –, akik rettegnek, nehogy kiderüljön a szexuális irányultságuk, mert akkor nem kaphatnának több heteró szerepet. Ez rohadtul nem oké

– mondta Kate Winslet Oscar-díjas színész a The Sunday Timesnak adott interjújában.

A színész beszélt egy olyan esetről is, amikor egy ismert színész leszerződött egy hollywoodi ügynökkel, aki azonnal azt tanácsolta neki, „jobb, ha nem hirdeti”, hogy biszexuális. Winslet szerint ez a stigma az, ami mind közül a leginkább érinti a férfi színészeket.

„Hollywoodnak le kéne állnia azzal a hülyeséggel, hogy kérdés legyen, vajon játszhat-e valaki heterót annak ellenére, hogy meleg.

Ennek szinte illegálisnak kellene lennie.

Ehhez képest hihetetlen, hogy milyen szinten elterjedt ez a nézet.” Winslet azt is hozzátette, az sem teljesen problémamentes ügy, hogy sokak szerint a meleg szerepeket meleg színészeknek kell játszaniuk, ugyanis sokan úgy döntenek – akár személyes okokból, akár félelemből –, hogy nem bújnak elő melegként, „És ehhez senkinek nincs is semmi köze.”

Winslet minderről részben Ammonite című, új filmje kapcsán beszélt, amelyben leszbikust játszik Saoirse Ronan oldalán. „Beszélhetnénk arról, milyen érzés, hogy talán elvettem ezt a szerepet valaki más elől. De elegem van abból, hogy nem mondhatom el őszintén a véleményemet, és pontosan tudom, hogy senki másnak nem ajánlották fel ezt a szerepet. Azzal, hogy elvállaltam, lehetőségem nyílt arra, hogy eljuttassak egy LMBTQ-történetet a nappalikba.”

(via People)

hvg.hu/elet/20210406_Kate_Winslet_Elegem_van_abbol_hogy_nem_beszelhetek_oszinten_a_leszbikus_filmszerepemrol#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?