máj 1, 2021
6 Views
0 0

Katasztrofális állapotok uralkodnak Indiában: egy Covid-osztályon kiütött tűzben 18-an vesztették életüket

Written by

Az 1,3 milliárd lakosú országban a hivatalos adatok szerint több mint 19,1 millió fertőzöttje és 211 853 halálos áldozata van a koronavírusnak. Szakértők szerint a valós számok ennél jóval nagyobbak lehetnek a tesztelés hiánya és a fel nem derített esetek miatt.

(A legfrissebb hírek itt)

A kórház tűz során 18-an életüket vesztették, és harmincegy pácienst sikerült megmenteni, állapotuk stabil – közölte egy rendőrtiszt. A részleg a földszinten volt, és a tüzet egy órán belül eloltották. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Indiában a járvány második hulláma tombol: február vége óta 7,7 millió fertőzöttet regisztráltak az országban, jóllehet az ezt megelőző időszakban hat hónap alatt igazoltak ugyanennyit – írja az Origo az MTI alapján.

Január óta India lakosságának mintegy 10 százalékát oltották be, de csak 1,5 százalék kapta meg a teljes védettséghez szükséges oltásadagját annak ellenére, hogy az ország az egyik legnagyobb vakcinagyártó a világon.

(Ez is érdekelheti: Ilyet még nem látott: a hős doktor egyetlen fotója többet mond ezer szónál az indai víruspokolról: A döbbenetes felvételek bejárták a világot)

Narendra Modi indiai miniszterelnököt és kormányát sokan bírálják a katasztrofális járványhelyzet miatt: több szakértő a rossz járványügyi adatokat egyebek közt a helyhatósági választások miatt engedélyezett kampánygyűlésekkel, illetve a vallási fesztiválok megtartásával magyarázza.

Eközben számos ország korlátozta a beutazást Indiából.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/koronavirus-osztaly-tuz-india-halal/gqglqgc

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?