máj 8, 2021
20 Views
0 0

Kásler Miklós: elkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata (Videó!)

Written by

Kásler Miklós: elkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata (Videó!)

Elkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata hazánkban – jelentette be Kásler Miklós az Életközelben című videósorozat keretében. A miniszter elmondta azt is, hogy a tizenhat-tizennyolc éves korosztály Pfizer-vakcinával történő tömeges oltása megnyugtató vizsgálati eredményeken alapul, semmiféle veszéllyel nem jár.

Kásler Miklós a több mint négymillió beoltottal kapcsolatban kiemelte, hogy ha hozzászámítjuk azokat, akik túlestek, kigyógyultak a fertőzésekből, akkor a védettek száma körülbelül ötmillió környékén lehet. Rámutatott: most jött el az a pillanat, amikor saját maga döntheti el minden ember Magyarországon, hogy óhajtja-e a vakcinát, vagy pedig kiteszi magát saját felelősségére a fertőzésnek és a fertőzés következményeinek.

Most már saját magával kapcsolatban is egyszemélyes a felelőssége, mert az állam mindent megtett, amit az állam megtehetett

– hangsúlyozta a tárcavezető. A miniszter azt üzente azoknak, akik továbbra is válogatnának a vakcinák között, hogy minden Magyarországon forgalomba hozott vakcina teljesíti a feladatát. Már az első után védettséget alakít ki, és nincsenek komoly és nagyszámú mellékhatásaik.

Az eltelt időszakban, legalábbis a Pfizer esetében megbízható eredményre jutottunk: 3-as klinikai vizsgálat bizonyította, hogy ugyanolyan hatású ebben az életkor-csoportban is a vakcina, mint tizennyolc év felett

– mondta a miniszter a tizenhat-tizennyolc évesek koronavírus elleni olthatóságáról, majd hozzátette: az összes többi vakcina esetében is folynak a vizsgálatok.

A héten megtartott érettségi vizsgákkal kapcsolatban közölte: minden rendben zajlott, sem technikai, sem tartalmi, sem egyéb nehézségről nem kapott hírt. A miniszter elmondta: megkezdődtek az oltások védőhatásának hazai, átfogó vizsgálatai, amelyeket a legkiválóbb egészségügyi intézmények végeznek. Minden forgalomban lévő vakcinát megvizsgálnak abból a szempontból, hogy az általa létrehozott immunitás két komponense az ellenanyagok, illetve a sejtek védekező képességét hogy alakítja, milyen időtartamra vonatkozik a védettség. A nagymintás vizsgálat egy évig tart, de már május végén fontos vizsgálati eredményekkel szolgálhat a további védekezés szempontjából.

Forrás: Facebook; Fotó: Pesti TV

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/kasler-miklos-elkezdodott-az-oltasok-vedohatasanak-atfogo-vizsgalata-video/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Videó
banner

Vélemény, hozzászólás?