jún 8, 2021
11 Views
0 0

Karóval ütött agyon egy kutyát

Written by

A vád szerint a vádlott az egyik ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát. Az állatot azonban mégsem akarta megtartani, ezért 2021. március 17-én a déli órákban az ebet egy lakatlan, romos bácsalmási ingatlanhoz vitte.

A vádlott a kötéllel pórázon tartott állat fejét egy fa karóval szándékosan olyan erővel ütötte meg, hogy a kutya attól elpusztult. Ezután a vádlott az állatot hátrahagyva távozott a helyszínről. Egy helybéli azonban látta a vádlottat távozni az ingatlanról, észrevette a kutya tetemét és értesítette a rendőrséget.

A Bajai Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat 2021. június 7-én állította bíróság elé állatkínzás vétsége miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 80 nap elzárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, valamint az állatkínzáshoz használt karó elkobzását indítványozta.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi közlemény és kép az alábbiakban érhetők el.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

hirtv.hu/ahirtvkekhirei/karoval-utott-agyon-egy-kutyat-2522951?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?