nov 20, 2020
47 Views
0 0

Karácsony: Offshore hátterű cégek nem indulhatnak fővárosi tendereken

Written by

Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságokat, hogy – a hatályos jogszabályoknál szigorúbb mércét érvényesítve – a közbeszerzéseiket úgy írják ki, hogy offshore hátterű cégek egyáltalán ne adhassanak be ajánlatot – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

Az ügy előzménye, hogy az mfor.hu egy korábbi cikkében arról írt, hogy ciprusi offshore hátterű cégtől bérel buszokat a BKV.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteki közleményében jelezte: a BKV használt autóbuszok bérlését célzó közbeszerzési eljárásáról megjelent sajtóhírekre reagálva Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felkérte a BKV felügyelőbizottságát (fb), hogy a közbeszerzési eljárás szabályszerűségét soron kívül vizsgálják meg. Az fb-ben valamennyi közgyűlési frakció delegáltja jelen van – jegyezték meg.

Mint írták, Karácsony Gergely megelégedéssel vette tudomásul Bolla Tibor BKV-vezérigazgató tájékoztatását, miszerint az autóbuszbérlés teljes átláthatósága érdekében a közbeszerzés dokumentációját – a GDPR rendeletnek megfelelést célzó áttekintés után, néhány napon belül – a BKV honlapján nyilvánosságra hozza.

(MTI)

24.hu/belfold/2020/11/20/karacsony-offshore-kozbeszerzes/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?