márc 29, 2021
5 Views
0 0

Karácsony: Nem engedjük kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalankórházat

Written by

A főváros nem engedi kiköltöztetni a Szabolcs utcai épületből a hajléktalankórházat, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas ingatlant az intézménynek – közölte Budapest főpolgármestere hétfő este a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta: a kórház munkatársaival közösen úgy döntöttek, hogy nem hagyják szétverni a kiváló szakmai műhelyt.

Nem hagyjuk magukra a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével

– fogalmazott.

Hozzátette: nem adják fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas helyet a munka folytatásához.

Kiemelte, a hajléktalankórházban folyó kiváló szakmai munka nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helytállt a koronavírus-járványban.

Az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja

– olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Kapcsolódó

Az OGYÉI költözhet a hajléktalankórház helyére, Habony köre járhat jól

Megszereztünk egy Mager Andrea miniszter által írt levelet, amelyben azt állította egy „központi költségvetési szerv” költözhet a Szabolcs utcába. Az egyik kormánylapban már a gyógyszerügynökség költözését valószínűsítik, és az Emmi is ebbe az irányba mutatott. Ezzel felszabadulhat egy Habony Árpád köreihez tartozó értékes ingatlan: az OGYÉI-nek eddig helyt adó Zrínyi utcai épület.

24.hu/belfold/2021/03/29/hajlektalankorhaz-kikoltoztetes-karacsony-gergely-nem-engedik/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld · Budapest
banner

Vélemény, hozzászólás?