márc 29, 2021
3 Views
0 0

Karácsony: Nem engedjük kiköltöztetni a hajléktalankórházat!

Written by

Addig nem költöznek el, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas épületet.

Ma állománygyűlést tartottunk a Szabolcs utcai hajléktalan kórház munkatársaival. […] Közösen úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk szétverni ezt a kiváló szakmai műhelyt! Nem hagyjuk magára a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével! Nem költözünk! Nem adjuk fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas épületet a munka folytatásához! – jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon.

A főpolgármester szerint a kórházban dolgozók szakmai munkája nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helyt állt a járványban. Azt is hozzátette, az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja.

Karácsony Gergely főpolgármester péntek reggel írta azt a Facebookon, hogy a Szabolcs utcai hajléktalankórház bérleti szerződését egyoldalúan felmondta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), mert egy „központi költségvetési szervet” szeretnének odaköltöztetni.

A hvg.hu megkereste az MNV-t, ők azt állították, hogy a Fővárosi Önkormányzat kilenc hónapja tudja, hogy a bérleti jogviszony meg fog szűnni, mert tavaly júniusban értesítették erről őket.

Az MNV szerint a fővárosnak az értesítéstől számítva körülbelül kilenc hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg. Azt is közölték, hogy április 30-ig maradhatnak az ingatlanban.

hvg.hu/itthon/20210329_Karacsony_koltozes_hajlektalankorhaz#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?