okt 16, 2020
2 Views
0 0

Karácsony nagyon kiakadt a kormányra: “Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”

Written by

Karácsony nagyon kiakadt a kormányra: “Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”

“A kormány megpróbálja gyámság alá helyezni Budapestet” – így értékelte Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) csütörtöki ülését a Facebook-oldalán közölt bejegyzésben.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: “erről szól, hogy a főváros, majd minden kezdeményezét elutasították, cserébe nagyjából azt ajánlották, hogy majd ők fizetik és valósítják meg a fejlesztéseket”.

Karácsony Gergely szerint ezzel az egyik “gond”, hogy a kormánynak és a fővárosnak nincs pénze, hanem az adófizetőknek van. “Köztük a budapestiek vannak a legtöbben (…)” – érvelt, hozzátéve, ha “bármi megvalósul, azt az adófizetők, benne a budapestiek fizetik”.

A főpolgármester úgy látja, hogy a kormány próbálja csökkenteni az ellenzéki önkormányzatok mozgásterét, a cselekvőképességét, hogy aztán – mint fogalmazott – “ujjal mutogathassanak és mantrázhassák: +al-kal-mat-la-nok+”.

Bejegyzésében rámutatott: a fővárosban azt kell megvalósítani és úgy, amit és ahogyan a budapestiek akarnak. Beton helyett zöldet, presztízsberuházások helyett élhető várost – összegzett, majd jelezte ennek megvalósítására kapott mandátumot, és ettől nem tágít.

A főpolgármester álláspontja szerint, amit a kormány elvesz a budapestiektől a Budapest-adóval, annak egy részét “nagy kegyesen” visszajuttatja, de – mint megjegyezte – úgy, hogy a beruházásokat “saját maguk akarják megvalósítani”.

Karácsony Gergely azt írta, hogy nehéz hinni a kormánynak. “Úgy állunk hát, hogy a fővárosi Fidesz-frakció kezdeményezésére az FKT-ra vittük a szolidaritási hozzájárulásnak nevezett Budapest-adó csökkentését. Nemet mondtak, saját frakciójukat sem veszik komolyan” – fogalmazott, hozzátéve: ezzel Budapest nettó befizetőjévé válik az államnak, mintegy 170 milliárdos hiányt kell kezelniük a járvány, a gazdasági válság és a “kormányzati sarc” miatt.

Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak! Nehéz másként olvasni a mai FKT eredményét, hogy a kormány megpróbálja…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, 15 October 2020

Újra egy asztalhoz ült a kormány és a főváros vezetése

atv.hu/MTI 

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201016-karacsony-durvan-beleszallt-a-kormanyba-nem-osztogatnak-hanem-fosztogatnak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?