ápr 8, 2021
9 Views
0 0

Karácsony: Határozottan ellenezzük, hogy a kínai állam érdekeit szolgáló elit kampusz épüljön Ferencvárosban

Written by

“Semmilyen formában nem támogatjuk, határozottan ellenezzük, hogy a magyar diákok számára elérhető és olcsó lakhatást jelentő Diákváros helyett a kínai állam érdekeit szolgáló elit kampusz épüljön Ferencvárosban.” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszternek címzett nyílt levelében a főpolgármester. Karácsony Gergely emlékeztette Gulyás Gergelyt, hogy Orbán Viktor megígérte: amit a Fővárosi Közgyűlés nem támogat Budapesten, az nem lesz. 

“Ellenezzük, mert a kínai egyetem építése a kínai állam politikai, hatalmi és titkosszolgálati befolyásszerzésének eszköze lehet Magyarországon és Európában, ami ellentétes a megválasztott budapesti városvezetés elveivel, értékeivel és európai elkötelezettségével. (..) Ellenezzük azért, mert semmiféle kormányzati háttéralku nem lehet fontosabb több ezer magyar diák elérhető lakhatásának biztosításánál. Ellenezzük azért, mert meggyőződésünk szerint a kínai elit egyetemre fordítandó több százmilliárdnyi közpénz sokkal jobb helyen lenne a magyar köz- és felsőoktatás fejlesztési forrásai között.”

– írta. A főpolgármesterrel azzal zárta, hogy haladéktalan tájékoztatást kért a Fudan budapesti projektjéről. 

444.hu/2021/04/08/karacsony-hatarozottan-ellenezzuk-hogy-a-kinai-allam-erdekeit-szolgalo-elit-kampusz-epuljon-ferencvarosban

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?