márc 31, 2021
1 Views
0 0

Karácsony Gergely visszament Zuglóba, mégsem ásták el

Written by

Karácsony Gergely visszament Zuglóba, mégsem ásták el

Halált megvető bátorságáról tett tanúbizonyságot szerdán Karácsony Gergely, aki egy korábban kiszivárgott hangfelvételen azt mondta: ha visszamenne Zuglóba, akkor őt ott elásnák. A főpolgármester a veszélyekkel dacolva mégis Zuglóba látogatott, és egy frissen ásott gödör szélére állt abban a kerületben, amelyből még mindig nem ismert körülmények között tűnt el több mint öt éve az egykori szocialista önkormányzati képviselő, Sápi Attila. 

Karácsony Gergely abból az alkalomból látogatott vissza egykori polgármesterségének helyszínére, hogy a kerületben ezer négyzetméteres területen megújul  a Rákos-patak környezete a Bartl János utcánál – mindezt Tóth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője jelentette be a szerdai sajtóbejáráson. Tóth közölte, hogy a beruházás három ütemben zajlik majd. Először a Bartl János utca és az Egressy út, majd az Egressy út és a Mogyoródi út, végül a Bartl János utca és a Szugló utca közötti szakaszt fejlesztik. A projekt, amelyet a főváros is támogat, 1 milliárd forintba kerül – tette hozzá. Tóth Csaba úgy vélekedett, hogy a zuglóiak régóta várják a beruházást.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az ember mindig keresi a vízpart közelségét, ez egy fontos kapcsolat. Ennek jegyében revitalizálják a pesti rakpartot, de a talán lebecsült városi patakok hasonlóan lényegesek – hangoztatta a másfél méter széles patak partján. A városvezető felidézte: még 2014-ben vállalták, hogy rekreációs övezetet alakítanak ki a Rákos-pataknál. Örömét fejezte ki, amiért folytatódik a kerület zöldítése.

Horváth Csaba zuglói polgármester azt mondta, hogy a teljes beruházásnak nagyjából őszre kell elkészülnie, ekkortól vehetik birtokba a megújult területet a helyiek, és nem csupán a környéken élők. Padokat, napozóteraszokat, napelemmel vezérelt kandelábereket helyeznek ki, játszóteret építenek. Első lépésként száz fát és csaknem tízezer cserjét ültetnek – sorolta Horváth Csaba. Az eseményen a három politikus átvágott egy nemzeti színű szalagot, Karácsony Gergely pedig épségben tért vissza Zuglóból, hogy továbbra is Budapest felvirágoztatásán dolgozhasson. 

A szocialisták egykori zuglói önkormányzati képviselőjének eltűnéséről, kollégánk, Pámer Dávid írt cikksorozatot, amely itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt olvasható. 

Forrás: MTI/PS. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/karacsony-gergely-visszament-zugloba-megsem-astak-el/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?