máj 27, 2021
10 Views
0 0

Karácsony Gergely mítoszépítésbe kezdett

Written by

Az elmúlt hetekben a hazugságspirálba került Karácsony Gergelyről kiderült, hogy az általa játszott szerep minden eleme hazugságon alapul, sem a végzettségéről, sem a nyelvtudásáról nem mondott igazat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Szerinte a politikus igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha a Fidesz tartana tőle, mivel a felmérések alapján jelenleg nem áll jól a baloldali miniszterelnök-jelöltek versenyében. Karácsony legutóbb úgy fogalmazott: „megkeresett a hatalom, hogy mennyiért nem indulnék az előválasztáson”. Deák Dániel úgy véli, a főpolgármester ezzel is erősíteni kívánja saját pozícióját. Az elemző hangsúlyozta: ez a kijelentés is a mítoszépítés része, amelynek nincs valóságalapja, nem meglepő, hogy ezt az állítását Karácsony semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani.

– Ugyanez történt az állítólagos diszlexiája kapcsán is: ködösített, az állításait nem támasztotta alá semmilyen kézzelfogható bizonyítékkal

– emlékeztetett Deák Dániel.

Szerinte Karácsony Gergely komoly problémája, hogy vidéken egyáltalán nem népszerű, még a saját szülőfalujában is kétharmados eredményt ért el a Fidesz a 2018-as parlamenti választáson, miközben az általa vezetett MSZP–Párbeszéd listára is lehetett volna szavazni. Ennek érdekében igyekeznek az amerikai kampánytanácsadók egy őszinte, „vidéki srác” szerepében feltüntetni a balliberális miniszterelnök-jelöltet, ezért ejt el egy-egy ilyen nyilatkozatot – közölte a vezető elemző.

– Ez ugyanakkor kevés lesz, az elmúlt hetekben botrányt botrányra halmozó politikus várhatóan nem tudja majd megszólítani a győzelemhez szükséges vidéki választópolgárokat

– véli Deák Dániel.

A szakértő arról is beszélt, hogy ugyancsak nem a valódi énjét mutatja Karácsony a hatalom megszerzésének kérdésében, a főpolgármester valójában tudatosan, politikai ambícióktól fűtve próbál lépésről lépésre feljebb törni a ranglétrán. Így kerületi polgármesterből főpolgármester lett, most pedig – miután 2018-ban egyszer már elbukott a terve – ismét a miniszterelnöki ambíciói hajtják.

Már a 2019-es önkormányzati választási kampányban is nyíltan beszélt arról, hogy hídfőállásként tekint a főpolgármesterségre, tehát a mostani állításaival ellentétben egyáltalán nem igaz, hogy ne tervezte volna el már évekkel ezelőtt az indulását a kormányfői posztért.

A valóság ezzel szemben az, hogy már évtizedek óta a balliberális hatalmi elit tagja, a Gyurcsány-kormányt is kiszolgálta, ráadásul hatalomvágy fűti, egyik pozícióból a másikba szeretne lépni. – A főpolgármester azzal az üzenettel, hogy őt a „hatalom” is félre szeretné állítani, már az előválasztásra gondol – erősítette meg az elemző. 

– Hiába döntötték már el ugyanis a baloldali pártvezetők, hogy ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt, az előválasztásra mindenképpen mozgósítani akarják a szavazótáborukat, hiszen ettől a kampánytechnikai eszköztől remélik a baloldali szimpatizánsok aktivizálódását – fűzte hozzá Deák Dániel.

Magyar Nemzet

hirtv.hu/ahirtvhirei/karacsony-gergely-mitoszepitesbe-kezdett-2522324?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?