ápr 27, 2021
14 Views
0 0

Karácsony Gergely: Meg fogjuk akadályozni a Fudan-kampusz megépítését

Written by

A jogi helyzetet úgy értelmezzük, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat, illetve a Fővárosi Közgyűlés tud olyan népszavazást kiírni, amely valóban meg tudja akadályozni a Fudan Egyetem megépítését, amellyel kapcsolatosansokkal több a kérdés, mint a válasz – fogalmaz Karácsony Gergely legújabb Facebook-videójában. A főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester közös videóban utasította el, hogy ide hozzák a kínai egyetemet. 

A főpolgármester megjegyzi azt is, hogy mivel a kormány továbbra is titkolózik, erős a gyanú, hogy van is mit titkolni, mivel, ha egy szuper dolog lenne, és a közérdeket szolgálná az egyetem idehozatala, akkor a részleteket nem titkos dokumentumokból kellene kisilabizálni. 

A videó végén összegezte, hogy a főváros és a 9. kerület teljes mértékben egyetért abban, hogy a Diákváros megépüljön, a Fudan Egyetem pedig ne.  „Kerületi és fővárosi népszavazással meg is fogjuk akadályozni ennek a megépítését” – szögezte le Karácsony Gergely.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy Palkovics László múlt hét pénteken azt mondta, hogy akár ezen a héten is aláírhatják a szerződést a kínai egyetemről. 

index.hu/belfold/2021/04/27/karacsony-gergely-fudan-kampusz/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?