ápr 27, 2021
1 Views
0 0

Karácsony Gergely kiakadt:”Egészen elképesztő, ami itt kormányzás címén folyik”

Written by

Karácsony Gergely kiakadt:”Egészen elképesztő, ami itt kormányzás címén folyik”

„Minden egyes magyart, a csecsemőtől az aggastyánig 350 ezer forint visszatérítendő európai támogatástól készül megfosztani az Orbán-kormány, miközben összesen mintegy 4000 milliárd forinttal adósítja el az országot Kínának és Oroszországnak” – írja közösségi oldalán a főpolgármester arra reagálva, hogy a kormány arra készül, hogy az Európai Helyreállítási Alapnak csak a vissza nem térítendő támogatására tart igényt.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság egyik megoldása lehet az a 6000 milliárd forint, amely Magyarországnak járna az Európai Helyreállítási Alapból. Ennek kisebb része vissza nem térítendő támogatás, a nagyobb része viszont nagyon kedvező konstrukciójú visszatérítendő támogatás. „Bár az Európai Bizottság is előírta, de az Orbán-kormány mégse érezte dolgának, hogy érdemben konzultáljon ennek a pénznek a felhasználásáról. Sem budapesti, sem önkormányzati javaslatokat nem fogadtak be, így állt elő egy kormányzati terv, ami az emberek helyett a betonról szól, a többség helyett a kiváltságos kevesekről, az egzisztenciális válság kezelése helyett a Fidesz oligarchák építőipari cégeinek kitöméséről és az egyetemi autonómiát csorbító felsőoktatási terveik finanszírozásáról” – olvasható Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

Amikor azonban Brüsszelből jött a figyelmeztetés: „a pénzzel el is kell számolni, hogy szükségesek a konzultációk és a korrupcióellenes szabályok, akkor ő inkább lemond a magyaroknak járó 6000 milliárd több mint feléről” – írja a főpolgármester. Hozzáteszi: „Neki (mármint a miniszterelnöknek – a szerk.) az uniós támogatásnak csak a vissza nem térítendő része kell, a nagyon kedvező feltételek mellett felvehető európai visszatérítendő támogatás helyett inkább Kínának adósítja el az országot 1000 milliárddal és Oroszországnak másik 3000 milliárddal.”

Karácsony Gergely szerint „az Orbán-kormány megint a gazdaság helyett a gazdagságot szolgálja, csak azért, hogy ne kelljen elszámolniuk mások pénzével. De tévednek, elszámolniuk előbb-utóbb muszáj lesz.”

Minden egyes magyart, a csecsemőtől az aggastyánig 350 ezer forint visszatérítendő európai támogatástól készül…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. április 27., kedd

atv.hu

Az uniós helyreállítási alap felhasználásáról tárgyalt Orbán Viktor Brüsszelben

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210427-karacsony-gergely-kiakadt-egeszen-elkepeszto-ami-itt-kormanyzas-cimen-folyik

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?