jún 9, 2021
9 Views
0 0

Karácsony Gergely jó szívvel ajánlja Tóth Csabát a zuglóiaknak

Written by

Megvan az MSZP-Párbeszéd közös jelölje Zuglóban. A két párt Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt indítja az előválasztáson. Vele szemben a Momentum Hadházy Ákost állítja, a Jobbik pedig még nem hozta nyilvánosságra kit támogat. Karácsony Gergely a közös ellenzéki programmal kapcsolatban híradónknak azt mondta: sok meglepetés nem lesz benne, és már csak néhány napot kell várni rá.

Egyen pólóban, és egyensapkában Karácsony Gergelyes, és Tóth Csabás táblákat tartva kezükben sorakoztak fel a politikusok mögé az aktivisták, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjének bemutatásán, aki nem más, mint Tóth Csaba az MSZP országgyűlési képviselője, a párt zuglói szervezetének elnöke.

Karácsony Gergely főpolgármester, Zugló volt polgármestere, az MSZP és Párbeszéd miniszterelnök-jelölje elmondta: voltak vitái Tóth Csabával, de ezek mind arról szóltak, hogy mi a legjobb a kerületnek, így ő jó szívvel ajánlja a szocialista politikust.

Tóth Csaba azt mondta, az elmúlt 15 éve Zuglóról szólt. Azt ígérte, a kormányváltás után Zugló megkapja azt a kormányzati támogatást, ami a fejlődéséhez szükséges, valamint arra kérte Karácsony Gergelyt – mint fogalmazott: „Magyarország leendő miniszterelnökét” –, hogy kössenek szövetséget.

Tóth Csaba ellenfele az előválasztáson Hadházy Ákos, a Momentum jelöltje lesz. Hogy a Jobbik kit támogat, még tudható. Mint ahogy egyelőre az ellenzék közös programja sem ismert. Jakab Péter a múlt héten azt mondta híradónknak, néhány napon belül bemutatják terveiket. Ezt erősítette meg kedd este Tordai Bence is a Spirit FM -en, és hasonlóan nyilatkozott híradónknak Karácsony Gergely is.

A főpolgármester azt mondta: a hat ellenzéki párt közös minimum programjának a megalkotása tulajdonképpen az utolsó előtti fázisban van. „Talán néhány kérdést még tisztáznunk kell, de a legfontosabb az az, hogy ez egy vitairat, amit társadalmi vitára szeretnénk bocsátani” – árulta el Karácsony.

Arra a kérdésre, hogy változhat-e a közös program annak függvényében, hogy végül ki lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Karácsony azt válaszolta: szerinte nem nagyon lehet majd eltérni a programtól, mert koalíciós kormányzásra készülnek. „Csupa olyan dolgot fogok képviselni, ami ennek a programnak a velejével azonos, de néhány dologban én talán egy kicsit nagyobb súlyt szeretnék helyezni bizonyos ügyekre” – tette hozzá. Mint kifejtette: szimbolikus, világnézeti, vagy nemzetpolitikai ügyekben centristább, míg társadalom- és gazdaságpolitikai ügyekben inkább szociáldemokrata hangsúlyt szeretne adni a programnak.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210609-toth-csaba-a-kormanyvaltas-utan-zuglo-megkapja-azt-a-kormanyzati-tamogatast-ami-a-fejlodesehez-szukseges

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?