máj 30, 2021
21 Views
0 0

Karácsony Gergely elárulta, az apaként érzett felelőssége miatt is kezdett politizálni

Written by

Karácsony Gergely elárulta, az apaként érzett felelőssége miatt is kezdett politizálni

A nemzetközi gyermeknap alkalmából osztotta meg gondolatait közösségi oldalán a főpolgármester.

„Amikor a hazánkért, a jövőnkért aggódunk, akkor nagyon sokan leginkább a saját gyermekeinkért aggódunk. Engem is jelentős mértékben az apaként is érzett felelősség vitt a politikába, bő tíz évvel ezelőtt” – írja bejegyzésében, hozzátéve, hogy a kísérő kép is pont ekkor készült. Megjegyzi ugyanakkor, hogy sajnálatos módon – szerinte – az elmúlt 10 éve a legkevésbé szólt a gyerekekről, a jövő generációiról.

Karácsony úgy látja: „Ma Magyarország egy jövőtlen ország, mert a hatalom – legyen szó a klímaváltozásról vagy az oktatásról – nem érti a jövő kihívásait. És bármit is állít magáról a családpolitikája is sikertelen, hiszen ma a gyerekek jelentik a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportot, hiszen a gyermekes családokban élnek a legtöbben szegénységben.”

Szerinte „jóvá kell tennünk a gyermekeiknek, a jövő generációknak okozott károkat! A családi pótlék megduplázásával és más célzott intézkedésekkel fel kell számolni a gyermekszegénységet, jövőbarát zöld és a tudást becsülő politikával vissza kell adnunk a gyermekeink jövőjét.”

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210530-karacsony-gergely-elarulta-az-apakent-erzett-felelossege-miatt-is-kezdett-politizalni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?