ápr 28, 2021
4 Views
0 0

Karácsony Gergely: a kormánynak is inkább ezzel kellene foglalkoznia

Written by

A főpolgármester Facebook-bejegyzése szerint a fővárosi fenntartású idősotthonokban 2877 ellátott és 1588 munkatárs, míg a hajléktalanellátásban 1172 ellátott és 427 dolgozó vette fel az oltást. Közülük véletlenszerűen választották ki azt a 992 főt, aki már mindkét oltását megkapta.

Az alább megosztott grafikon az ő eredményeiket mutatja.

Összesen 1 százalék, vagyis 11 esetben nem volt kimutatható antitest,

ami a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nem jelenti, hogy ne lennének védettek, csak az antitest a vérükben nem haladta meg a határértéket, az 50 U/mL-t.

Karácsony Gergely megjegyezi: a vizsgálat célja az volt, hogy megnézzék, kialakult-e a nyájimmunitás azokban az intézményekben, amelyek fokozottan ki vannak téve a járványnak. A nem védett személyekre továbbra is figyelni kell, azonban ők annyira kevesen vannak, hogy már nem alakulhat ki járványgóc, tehát a bentlakók és a dolgozók is biztonságban vannak – tette hozzá.

„Nekünk továbbra is az a legfontosabb, hogy megvédjük az embereket – zárul a bejegyzés. – Ehhez pedig vizsgálatok kellenek, nem légből kapott táblázatok, légből kapott adatokkal.”

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy megvizsgáljuk a legveszélyeztetettebb fővárosi intézmények lakóit és dolgozóit, van-e… Közzétette: Karácsony Gergely2021. április 27., kedd

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?