márc 29, 2021
6 Views
0 0

Karácsony: Aljas, szemét dolog, hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a hajléktalankórházat

Written by

Vasárnap írtuk meg, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) költözteti a kormány a Szabolcs utcai hajléktalankórház helyére. Így felszabadul az az értékes belvárosi épület, amit az OGYÉI székházként használt.

A Zrínyi utca 3. szám alatti ingatlant 2017-ben nagyon olcsón szerezte meg egy MNV-árverésen egy Habony Árpád köreihez sorolt grúz-izraeli üzletember. A vásárlás után azonban vállalták, hogy határozatlan ideig bérbe adják az irodákat az OGYÉI-nek.

Kapcsolódó

Az OGYÉI költözhet a hajléktalankórház helyére, Habony köre járhat jól

Megszereztünk egy Mager Andrea miniszter által írt levelet, amelyben azt állította egy „központi költségvetési szerv” költözhet a Szabolcs utcába. Az egyik kormánylapban már a gyógyszerügynökség költözését valószínűsítik, és az Emmi is ebbe az irányba mutatott. Ezzel felszabadulhat egy Habony Árpád köreihez tartozó értékes ingatlan: az OGYÉI-nek eddig helyt adó Zrínyi utcai épület.

A 8200 négyzetméteres irodaépület 2017 óta kézről kézre járt olyan emberek között, akiket mind a nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó köreihez sorolnak. A Válasz Online írta meg, hogy az épület először a Habony-jogászként ismert Kosik Kristófé lett, majd idén nyáron két hazai társaság – a Zrínyi Capital Kft. és ECEquity Zrt. – szerezte meg az értékes ingatlant. Előbbi egy Szalay-Bobrovniczky Kristóf-érdekeltség által kezelt magántőkealapé, utóbbi pedig az Halkó Gabrielláé, aki szintén rendre feltűnik Habonyhoz kötődő ügyletekben.

Hétfő délelőtt Karácsony Gergely is reagált arra, hogy szerinte „Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében szüntetné meg a kormány a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat”:

Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok. Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?!

írta Facebookon a főpolgármester, hozzátéve, hogy szerinte még „a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek”.

Múlt héten teregette ki a főváros, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tavaly úgy döntött, hogy felmondja a hajléktalankórház bérleti szerződését. Az MNV Zrt. azt közölte a 24.hu-val, hogy Karácsonyéknak kilenc hónapjuk lett volna új helyet találni a kórháznak, de azt nem indokolták meg, miért kell az OGYÉI-t a kórházépületbe költöztetni.

A kormány nem ajánlott csereingatlant a Fővárosi Önkormányzatnak, és a főváros sem talált másik, alkalmas épületet, ahová a kórház költözhetne. Ezzel megszűnne az egyedülálló fővárosi intézmény, ahol évente körülbelül 300 embert látnak el kórházi ágyakon, és 8000 ezernél több embert járóbeteg ellátásban. Valamint a 150 fős átmeneti szálló is megszűnne az épületben.

24.hu/belfold/2021/03/29/hajlektalankorhaz-karacsony-gergely-habony-arpad-zrinyi-utca-mnv/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?