márc 31, 2021
11 Views
0 0

Karácsony: a Szabolcs utcai kórház akkor költözik ki, ha lesz csereingatlan

Written by

Karácsony: a Szabolcs utcai kórház akkor költözik ki, ha lesz csereingatlan

Sok egyeztetést folytattak, de a kormányzat részéről nincs politikai szándék a helyzet megoldására, ezért kénytelenek voltak a nyilvánossághoz fordulni – nyilatkozta az ATV Híradójának Karácsony Gergely főpolgármester a Szabolcs utcai kórház ügyéről.

A főpolgármester szerint a hajléktalan emberek ellátását végző Szabolcs utcai kiköltöztetésének elhalasztása nem jelent megoldást. Megoldás az lehet, hogy akár egy működő kórház valamelyik részlegében tudják ezt a szolgáltatást nyújtani – tette hozzá Karácsony Gergely.

Az intézmény akkor költözhet ki a Szabolcs utcából, ha lesz csereingatlan – szögezte le a főpolgármester, aki szerint ha a járvány lecseng, el lehet gondolkodni azon, mely intézményben nyújtsák az ellátást és egybentartani a csapatot.

[embedded content]

Karácsony Gergely néhány napja arról számolt be, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő „egyoldalúan felmondta” a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra (amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros) azért, hogy kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek.

Kedden a főpolgármester Mager Andreához, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez fordult, és hangsúlyozta: együttműködést vár a kormánytól az intézmény méltó elhelyezése érdekében. Valamint leszögezte: fővárosi hajléktalankórház a helyén marad, “onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik”.

Mager Andrea válaszában közölte: a fővárosi hajléktalankórház “a kialakult helyzetre” tekintettel június 30-ig a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat. Ugyanakkor egyebek mellett felhívta a főpolgármester figyelmét arra, hogy „már kilenc hónappal ezelőtt jelezték neki, hogy az intézmény bérleti jogviszonya megszűnik”.

Nem költözik ki a Szabolcs utcából a főváros hajléktalankórháza

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-karacsony-a-szabolcs-utcai-korhaz-akkor-koltozik-ki-ha-lesz-csereingatlan

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?