okt 13, 2020
8 Views
0 0

Karácsony a maszkviselésről: “álruhában” zavartalanul tudok járni-kelni a városban

Written by

Karácsony a maszkviselésről: “álruhában” zavartalanul tudok járni-kelni a városban

A főpolgármester a Blikknek adott interjújában beszélt a maszkviselésről, a biciklisávokról és elődjével kapcsolatos érzéseiről is.

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan pillanat az eltelt egy évben, amikor ő vagy a családja megbánta, hogy főpolgármester lett, Karácsony Gergely a Blikknek azt válaszolta: felesége mindenben támogatja, nélküle biztosan nem lenne most főpolgármester.

Karácsony mesélt szabadidejéről is: az idén összesen négy hetet töltött a Balatonnál.

“Bár amikor a zánkai strandon huszonegy szelfit kellett készítenem, akkor felmerült bennem, hogy külföldön jobban menne a kikapcsolódás. De ez legyen a legnagyobb bajunk” – fogalmazott. 

A maszkviseléssel kapcsolatban azt mondta: a jávrány második hullámában a városban mindig visel maszkot, sőt, rájött, hogy ez nem is olyan rossz: “álruhában” zavartalanul tud járni-kelni Budapesten.

Amikor a biciklisávokról és az azzal kapcsolatos indulatokról kérdezték, Karácsony azt mondta: nagyon sok európai városban vitákat generálnak a forgalmi változások, de a legtöbb helyen évtizedek alatt jutottak ezekre a vitákra.

“Európában most mindenhol csillapítják a forgalmat, csak itthon a légszennyezés miatt emberek ezrei halnak meg évente. Nem tehetjük meg, hogy nem változtatunk. Én még könnyű helyzetben is vagyok, évtizedekkel ezelőtt Koppenhágában az autósok és a biciklisek összeverekedtek, ma ez a világ legbringásabb városa. Természetes, hogy nálunk is vannak viták”

– mondta.

Hozzátette: mindegy, hogy “van-e rajta sapka”, “sok kormánypárti politikus úgy gondolja, hogy a főpolgármestert ütni kell, mint a répát”.

“Szerintem valójában szerepet játszanak. Szakmai kérdésekben ugyanis a háttérben sokszor meg tudunk állapodni, és azt gondolom, az én várospolitikai vízióm közelebb is áll a Budapestért felelős tisztviselőkéhez, mint az elődöm elképzelései” – vélekedett Karácsony.

Tarlós Istávról azt mondta: tiszteli és becsüli, nagyra értékeli a tapasztalatait, annak ellenére is, hogy azt ígérte, nem fogja kritizálni a munkáját. “Mindenki döntse el, betartotta-e az ígéretét” – tette hozzá a főpolgármester, aki elismerte azt is: több alkalommal is felhívta már elődjét, legutóbb akkor beszéltek hosszabban telefonon, mikor megszavazták Tarlós díszpolgári címét.

A teljes interjút itt olvashatja el.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20201013-karacsony-a-maszkviselesrol-alruhaban-zavartalanul-tudok-jarni-kelni-a-varosban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?