ápr 26, 2021
19 Views
0 0

Karácsony: A kormány sajnos már képtelen egyenesen, tisztességgel szólni Magyarország polgáraihoz

Written by

Hát, ez 1-es, leülhet

– ezzel kezdte reakcióját Karácsony Gergely a Facebook oldalán a kormány kínai vakcinát reklámozó táblázatára. A főpolgármester arról ír, hogy mielőtt politizálni kezdett hosszú évekig többek között éppen azt tanította az egyetemen, „miért számít manipulációnak, miért hamis, szakmailag miért elfogadhatatlan olyan táblázat összeállítása, amit a kormány közzétett az egyes vakcinákkal való beoltottság, valamint a megbetegedések és halálozások összefüggéséről”.

Az ilyen módszertani órákat általában azzal a példával kezdtem, hogy attól mert egy faluban sok a gyerek és sok a gólya, az még nem jelentheti azt, hogy a gyereket a gólya hozza. A jelek szerint a magyar kormánynak ezt az intellektuális kihívást sem sikerült megugrania. És ezzel nem csak magát hozza végtelenül kínos helyzetbe, de sokkal nagyobb baj, hogy tovább rombolta a közbizalmat. Márpedig az oltási hajlandóság elsősorban ezen, a bizalom fokán múlik.

Karácsony szerint „ha van még egy oka a tragikus és világszinten is kiemelkedő magyarországi halálozásnak az egészségügyi ellátás kivéreztetése, valamint a bizonytalankodva meghozott döntések mellett, az az őszinteség hiánya.”

A kormány sajnos már képtelen egyenesen, tisztességgel szólni Magyarország polgáraihoz, csakis a szavazatokért rettegő hamis propaganda hangján. Ezt látjuk most újra, amikor manipulatív táblázattal igyekeznek aláásni a bizalmat a nyugati vakcinák iránt. Teszik mindezt hideg, politikai számításból, a keleti kebelbarátok iránti megfelelési kényszerből, sokadszor megfeledkezve ennek az országnak a lakói iránti felelősségről. Az életek megóvásának felelősségéről

– írja a főpolgármester, aki Karikó Katalin véleményére is kitér:

Halljuk hát meg, amikor a mindig szerény és a politikától önmagát szelíden távol tartó Karikó Katalin professzor is felemeli a hangját a tudomány megcsúfolása ellen! Higgyünk a tudósnak, a tények emberének, és ne azoknak, akik már talán maguk sem tudják, mikor mondtak utoljára igazat! A valóság újbóli kormányzati meghajlítása egy újabb érv amellett, hogy a járvány alatt leginkább önmagunkra és egymás józanságára számíthatunk. Kérem, hogy vigyázzanak magukra és ne higgyenek a hamis propagandának!

24.hu/belfold/2021/04/26/karacsony-gergely-kariko-katalin-kormany-kinai-vakcina-reklam/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?