máj 11, 2021
10 Views
0 0

Kantáros nadrágot húzott a közmunkára ítélt Hadházy Ákos: meglátogattuk új munkahelyén a politikust

Written by

A Blikk Hadházy új munkahelyén próbálta felderíteni, hogy a honatya miként látja el feladatait, illetve mennyire elégedettek vele.

(A legfrissebb hírek itt)

Már nem jár be a parlamentbe a képviselő, így szögre akaszthatta az öltönyt és a nyakkendőt / Fotó: MTI/Soós Lajos

Már nem jár be a parlamentbe a képviselő, így szögre akaszthatta az öltönyt és a nyakkendőt / Fotó: MTI/Soós Lajos

– Reggel 200 csilipalántát ültettünk egy kolléganőmmel, pár órával később pedig átjöttünk az egyik melegházba, ahol a frissen telepített uborkákat kötözzük fel – vágott bele a közepébe a politikus, aki a nyakában kötözőmadzaggal fogadott minket a fóliasátor előtt, ami alatt közel 30 fok van.

– Ez nem is olyan könnyű munka. Órákon át görnyedni a palánták felett, ebben a korban már kikészül az ember dereka – mondta Hadházy, aki eközben már a rábízott sor utolsó palántáit kötözgette.

A képviselőnek hetente legalább egy napot kell dolgoznia, ez általában hétfő, ilyenkor reggel fél 8-tól délután fél 2-ig tart a munkaidő.

A létrára is felküldik a politikust, ha szükséges, aki olykor kissé bizonytalanul egyensúlyozgat a magasban / Fotó: Fuszek Gábor

A létrára is felküldik a politikust, ha szükséges, aki olykor kissé bizonytalanul egyensúlyozgat a magasban / Fotó: Fuszek Gábor

Meg vagyunk elégedve Ákos munkájával, bár a kolléganők kétségtelenül ügyesebben csomózzák a kötelet – árulta el a kertészet egyik, a neve elhallgatását kérő vezetője, aki közben határozottan utasítgatta a létra tetején kissé reszketeg lábbal egyensúlyozó Hadházyt. – Tekerd át még egyszer felül, most húzd át alatta, most megint fölfelé, és lefelé álljon a masni, erősen meghúzod, és már kész is! – sorjáztak az utasítások a képviselőnek.

A politikus láthatóan igyekszik nem kilógni a munkatársai közül. Reggel pontosan érkezik az eligazításra, ezután rögtön nekikezd a növények ápolásának. – Tíz óra körül van egy kis szünet, de én nem is eszem semmit, egy üveg víz van nálam, abból kortyolgatok itt a melegben. Bár fáradságos a munka, ám igazi kikapcsolódás a politikusi hétköznapok mellett. Míg állatorvosként csak napok múlva érzékelem a munkám hasznát, politikusként pedig akár évekkel később, itt viszont a sor végén hátrafordulok, látom, hogy mit alkottam, valamit sikerült megteremteni – mondta lihegve Hadházy.

Állítása szerint a szünetekben nem eszik, csak vizet kortyolgat a képviselő, ami érthető a fólia alatti, párás melegben / Fotó: Fuszek Gábor

Állítása szerint a szünetekben nem eszik, csak vizet kortyolgat a képviselő, ami érthető a fólia alatti, párás melegben / Fotó: Fuszek Gábor

Kérdésünkre, tudja-e palántakötözés közben végezni a parlamenti munkáját, mosolyogva válaszolt:

– Nincs megtiltva a telefonálás, ha szükséges, fel tudom venni. De itt az uborka a legfontosabb, és nyilván nem fogom parlamenti ügyek intézésével lassítani a munkámat.

(Ez is érdekelheti: Harangozó Tamás elmondta, miért zavarja Hadházy Ákos zuglói indulása)

Jól jön az ingyenbenzin

Hadházynak is jár a parlamenti képviselők által igénybe vehető üzemanyagkártya, ám a politikus korábban jelezte: nem jár be a parlamentbe, mert politkai szempontból nem látja értelmét. Ám akkor is a kártyával tankol, ha a kertészetbe jön dolgozni. – Természetesen használom, hiszen a saját autómmal érkeztem. Holnap pedig Budapestre utazom, illetve a hét többi napján hivatalos utakra használom – ismerte el.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/politika/hadhazy-akos-kerteszkedes-kozmunka-szekszard/hjqknes

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?