ápr 27, 2021
11 Views
0 0

Kamala Harris: Már most készülnünk kell a következő világjárványra

Written by

Kamala Harris: Már most készülnünk kell a következő világjárványra

A világ vezetőinek már most, a koronavírus-járvány idején el kell kezdeniük komolyan foglalkozni azzal, hogy miként reagálnak majd a következő pandémiára – jelentette ki Kamala Harris amerikai alelnök egy zárt körű, hétfői tanácskozáson, amelynek házigazdája az argentin, a japán, a norvég és a dél-afrikai ENSZ-nagykövet volt.

Kamala Harris: Már most készülnünk kell a következő világjárványra

Forrás: Reuters

Harris beszédéről hivatala számolt be közleményben – írja az MTI.

Az alelnök felvázolta, hogy Washington szerint az Egyesült Államoknak és más országoknak is mire kellene koncentrálniuk egy következő várható világjárvány elleni küzdelemhez.

Növelni kell az egészségbiztosítás védelmébe bevont emberek számát, a befektetést a tudományba, az egészségügyi dolgozók számát és szaktudását, emelni a nők jólétét, növelni az egészségügyi védőeszközök, a vakcinák és a fertőzéstesztek gyártásának kapacitását. Az emberiség az elmúlt egy évben sokat tanult arról, hogy hogyan kell felkészülni egy világjárványra és reagálni rá, de nem szabad hátra dőlni – mondta.

António Guterres ENSZ-főtitkár pedig kijelentette: a világ jobban fel lett volna készülve a koronavírus-járvány elhárítására, ha jobban megközelítette volna a világszervezet fejlesztési céljait, például a nyomorúság felszámolását a Földön, aminek céldátuma most 2030.

A világjárványok elleni hatékony védekezéshez az embernek békében kell élnie a természettel, invesztálnia kell a kockázatelemzésbe és a szociális biztonsági hálók kiépítésébe – tette hozzá a főtitkár.

Újdelhiben minden 4. percben életét veszti egy koronavírusos beteg

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210427-kamala-harris-mar-most-keszulnunk-kell-a-kovetkezo-vilagjarvanyra

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?