máj 26, 2021
14 Views
0 0

Kálomista Gyurcsányról: Nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben

Written by

Kálomista Gyurcsányról: Nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben

Kálomista Gábor produkciós cége szerdán mutatta be az őszödi beszéd eseményeit feldolgozó politikai kriminek titulált film előzetesét. A producer most egy interjúban beszélt a részletekről, hogy mi az alkotás célja.

„Van egy ember, aki felesküdött arra, hogy a Magyar Köztársaság érdekeit képviseli, de úgy szerzi meg a hatalmat, hogy másfél éven át hazudik, adatokat hamisít. A filmtől független magánvéleményem, hogy nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben” – kezdte Kálomista Gábor az Indexnek, és hozzátette, hogy az Elk*rtuk egy politikai krimi lesz harcjelenetekkel.

Az interjúból kiderült, hogy sok érintettel beszéltek a film előkészítésénél, elmondták a tapasztalataikat ma is aktív baloldali politikusok is, „akiknek nem tetszett, amit akkor tapasztaltak, és elítélik azokat az eseményeket.”

Kálomista szerint egy mai harmincévesnek fogalma sincs, mi történt akkor, és a DK elnökét egészen máshogy látják: „Gyurcsány Ferencre úgy gondolnak, mint egy jópofa gitározós srácra, aki néha a diszkóban is megjelenik. Holott szerintem ő követte el a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb politikai bűncselekményeit.”

A gyártó Megafilm tulajdonosa szerint a téma nem jobb- vagy baloldali kérdés, és szerinte nem is propagandafilm a produkció, mivel nincsenek politikai céljai. „Ha a választók tömegei háborodnak fel azon, hogy nyilvánvalóan becsapták őket – miután a miniszterelnök ezt maga ismeri be –, akkor egy önmagát demokratának tartó politikusnak illik lemondani. Ehelyett továbbgörgeti az eseményeket. Most megint nem a filmről beszélek, de hihetetlennek tartom, hogy ugyanez az ember ígéri most is, hogy jobbá teszi a világot. Ha az a jobbá tétel, amikor valaki löveti és kardlappal vereti az állampolgárokat, akkor persze megint igazat mond. Ez egy fájó történelmi seb, ami nincs begyógyulva” – mondta el az álláspontját Kálomista Gábor.

Az szintén kiderült a beszélgetésből, hogy nem volt egyszerű a film castingja: a producer szerint a beválogatott színészekkel közölték, hogy ezzel a szereppel kiírták magukat a színésztársadalomból. Számára ez fenyegetés.

Hogy ki fogja eljátszani Gyurcsány Ferencet, vagy benne lesz-e egyáltalán a filmben, azt nem árulták el a készítők. Rendezőnek pedig egy külföldi filmest, Keith English-t kérték fel.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210526-kalomista-gyurcsanyrol-nem-ertem-mit-keres-ez-az-ember-meg-mindig-a-magyar-kozeletben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?