febr 23, 2021
2 Views
0 0

Június 21-től a társadalmi érintkezés minden korlátozását feloldhatja a brit kormány

Written by

Már több mint 120 ezer halálos áldozatot követelt a koronavírus Nagy-Britanniában, ezzel világviszonylatban a szigetországban az ötödik legmagasabb a halálozási ráta. A járvány miatt az ország gazdasága 300 éve nem szenvedett akkora veszteséget, mint az elmúlt esztendőben. Az oltási kampány gyors felfuttatásával, illetve az elmúlt hónapok szigorú lezárásai után a brit kormány most úgy véli, ideje az enyhítésnek.

A brit miniszterelnök a londoni alsóház előtt ismertette azt a tervezetet, aminek értelmében a következő hónapokban négy szakaszban fogják újraindítani a gazdasági, illetve a társadalmi életet Nagy Britanniában.

“A fenyegetés továbbra is jelentős, a kórházban kezeltek száma csak most kezdett az tavaly áprilisi első hullám szintje alá csökkenni. Ezeket a lépéseket a britek elkötelezettsége és egészségügyi rendszerünk rendkívüli teljesítménye miatt vagyunk képesek megtenni, aminek köszönhetően Egyesült Királyság-szerte már több mint 17 és fél millió embert oltottunk be”

– mondta a brit miniszterelnök

Első lépésként március 8-án megindulhat a tanítás az összes angliai iskolában, és számos szabadtéri tevékenység is lehetővé válik. A fokozatos nyitás utolsó időszaka június 21-én kezdődik, ekkorra megszűnhet az emberek közötti kapcsolattartás minden jogi korlátozása.

Az utazásokkal kapcsolatban Boris Johnson elmondta: kedvező mutatók esetén május 17-től ismét lehet majd magáncélból külföldre utazni.

Újranyitottak az iskolák Németországban, részleges lezárás Franciaországban

Óvintézkedések mellett újranyitottak az iskolák Németországban. Annak ellenére, hogy a koronavírus új, fertőzőbb változatai miatt folyamatosan nő a betegek száma.

A szakértők a járvány harmadik hullámától tartanak.

Franciaország déli részén fekvő régiókban közben ismét részleges lezárást rendeltek el a következő két hétre a magas fertőzési ráta miatt. A helyi önkormányzat vezetője szerint ugyanis a járványhelyzet drasztikusan romlott az utóbbi időkben, az oltási kampányt ezért fel kell gyorsítani. A térség lakóinak a hétvégéken nem hagyhatják el otthonaikat.

Hír TV

hirtv.hu/hirtvkulfold/junius-21-tol-a-tarsadalmi-erintkezes-minden-korlatozasat-feloldhatja-a-brit-kormany-2517349?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?