máj 28, 2021
12 Views
0 0

Jövőre is versenyezhetnek az Oscarért az online bemutatott filmek

Written by

Újabb gesztus a streamingszolgáltatók felé.

Jövőre is versenyezhetnek az Oscar-díjért olyan filmek, amelyeket mozik helyett a streamingszolgáltatók mutatnak be – jelentette be az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, amely bejelentette azt is hogy a 94. Oscar-gálát az eredetileg tervezettnél egy hónappal később rendezik.

Az akadémia közleménye szerint a ceremóniát hagyományos hollywoodi színhelyén tartják 2022. március 27-én. Eredetileg február 27-én rendezték volna, a változtatást nem indokolták meg – írja az MTI. Az akadémia a koronavírus-világjárvány miatt második alkalommal is lehetővé teszi, hogy a díjra jelölhetők legyenek az elsődlegesen mozis bemutatásra készített filmek, melyeket végül streamingszolgáltatók tűztek műsorukra.

Filmek tucatjai debütáltak, többek között a Disney+, az HBO Max, a Netflix vagy az Amazon platformján az elmúlt 15 hónapban, amikor a pandémia megfékezése céljából a mozikat is be kellett zárni szerte a világon. Idén a februárra tervezett Oscar-gálát április végére halasztották, és először tartották a Los Angeles belvárosában álló Union Station épületében. Az évek óta hanyatló nézettség azonban még a korábbiaknál is gyászosabbra sikeredett.

24.hu/kultura/2021/05/28/oscar-2022-gala-halasztas-netflix/

Komment írása

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?