máj 4, 2021
32 Views
0 0

Jóval súlyosabb büntetést kaphat M. Richárd a Dózsa György úti tragédiáért

Written by

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Jóval súlyosabb büntetést kaphat M. Richárd a Dózsa György úti tragédiáért

Június 18-án áll újra bíróság elé a Dózsa György úti halálos baleset ügyében M. Richárd. A korábban a kecskeméti maffiaperben is elítélt férfi négy év fogházzal megúszta elsőfokon, de az ügyészség jóval súlyosabb büntetést kért rá. M. Richárd jelenleg letartóztatásban van, de sokáig elég kíméletes volt vele a bíróság, végül januárban került rács mögé az időközben több más bűncselekmény miatt is elővett nehézfiú. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) például azzal vádolja M. Richárdot, hogy le akarta fizetni a Dózsa György úti ügyben a nyomozást irányító rendőrt.

Június 18-án és július 2-án folytatódik másodfokon a Dózsa György úti halálos baleset pere másodfokon a Fővárosi Törvényszéken – tudta meg a PestiSrácok.hu. A bíróság nem nyilvános ülést, hanem tárgyalást tart majd. A tragédia 2017 májusban történt, amikor egy Mercedes kabrió egy Citroënnel karambolozott a fővárosi XIII. kerületben, a Dózsa György úton. A Citroën a közeli trolimegállóba csapódott, elsodorva az ott várakozókat. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen meghalt, hárman súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek. A súlyos sérültek közül egy 37 éves budapesti férfi a kórházba szállítást követően szintén életét vesztette.

A kabrióban M. Richárd ült, akiről később kiderült, a baleset ideje alatt nem is vezethetett volna, mert bevonták a jogosítványát. A kecskeméti maffiaper egykori érintettjét hónapokkal az eset után őrizetbe vették, igaz, nagyon sokáig szabadlábon hagyták utána. A kirendelt szakértő szerint M. Richárd 135-140-el száguldozott, igaz, a szakember a Citroën sofőrjének felelősségét is megállapította, aki feltételezhetően szabálytalanul kanyarodott. A rendőrség ezt a szakértői véleményt is figyelembe véve később gyanúsítottként hallgatta ki a Citroën vezetőjét, aki ellen szintén vádat emelt az ügyészség. M. Richárdot egyébként a baleset okozásán kívül még kábítószer birtoklásának vétsége miatt is elővették, ugyanis kiderült, napokkal a tragédia előtt kokaint fogyasztott, de a baleset idején éppen tiszta volt.

M. Richárdot a Dózsa György úti halálos baleset miatt négy év fogházra ítélte az elsőfokú bíróság, amely az ítélet után még nem rendelte el a letartóztatását (végül januárban a férfi mégis rács mögé került). Az ügyészség ugyanakkor túlságosan is enyhének tartotta az ítéletet, ezért súlyosbításért fellebbezett. Később arról lehetett olvasni, hogy a férfi egy olyan újpesti konditeremben edzett, ami a koronavírus miatt hozott intézkedések értelmében nem lehetett volna nyitva. A jogellenesen nyitva tartó konditeremben tavaly december 2-án tartottak razziát és M. Richárddal és további hat fővel szemben a védelmi intézkedések megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek. M. Richárdról aztán az is kiderült, hogy a saját éttermében, szilveszterkor több társával együtt drogot fogyasztott, így a rendőrök előállították és kábítószer-birtoklás vétségével meggyanúsították. A kecskeméti maffiaper egykori elítéltjét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vesztegetéssel is megvádolta, mert a beszerzett adatok szerint meg akarta kenni a Dózsa György úti tragédia ügyében a nyomozást vezető rendőrt. Megírtuk azt is, hogy kamu munkáltatói igazolással akarta átverni a rendőröket a kijárási tilalmat megszegő férfi, ezért a hatóság hamis magánokirat felhasználásával gyanúsította meg M. Richárdot.

pestisracok.hu/joval-sulyosabb-buntetest-kaphat-m-richard-a-dozsa-gyorgy-uti-tragediaert/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?