márc 31, 2021
17 Views
0 0

Jordannel került egy csapatba – Németh Ágnes meghatódott, hogy első magyar kosárlabdázóként ilyen elismerésben részesül

Written by

– Nem gondoltam, hogy valaha ilyen fantasztikus elismerést kapok. Nem tagadom, hogy a hír hallatán bizony könnybe lábadt a szemem… Annyi szép emlék ugrott be egyből, mint például az 1983-as budapesti Európa-bajnokság, ahol hosszú idő után lett újra dobogós a magyar válogatott, ugyanebben az évben Ronchetti-kupát nyertünk a BSE-vel, 1985-ben pedig Európa legjobbjának választottak – mesélte a Blikknek Németh, aki játszott még a KSI, az olasz Schio-Bari és az FTC csapatában 1999-es visszavonulásáig. A magyar bajnoki aranyérmein túl rekordot jelentő 367 alkalommal volt válogatott, szerzett négy Eb-bronzérmet, s negyedik lett az 1980-as moszkvai olimpián.

(A legfrissebb hírek itt)

A FIBA beiktatási ünnepsége június 18-án lesz, online formában (a Hall of Fame múzeum Madridban található).

– Spanyolországban kiállítják a válogatottban viselt, 5-ös számmal és „Németh” névvel ellátott mezemet, illetve egy emlékplakettet, amit egy oklevél mellett én is megkapok később – tette hozzá Németh, aki már csak nézőként követi sportágát. – Tévén követem a meccseket, a vírus előtt pedig gyakran jártam Szekszárdra, ahol sok barátom dolgozik a klubban.

A hatszoros NBA-győztes Michael Jordan „csapattársa” lett Németh/ Fotó: Gettyimages

A hatszoros NBA-győztes Michael Jordan „csapattársa” lett Németh/ Fotó: Gettyimages

(Ez is érdekelheti: Ők az amerikai profiligák legnagyobb csillagai)

A covid a civil szakmában is okoz problémát Némethéknek. A 202 centis kosaras férje, Dittmár Roland (61) a nejénél 45 centivel alacsonyabb: a pár – a látványos különbséget meglovagolva – humoros műsorokkal lépett fel az elmúlt évtizedekben a világ több nagy cirkuszában. Most viszont nem tehetik.

– Túlélő üzemmódban vagyunk, nem tudunk turnézni a járvány miatt. Lányunk, Enikő is hasonló cipőben jár, turisztika-vendéglátást tanult, azt a szakmát most nehezen tudja gyakorolni – árulta el Németh, aki hozzátette, gyermekük növésben az apja és az anyja között „állt meg”, 169 centis.

Nála 45 centivel alacsonyabb, 157 centiméteres férjével, Dittmár Rolanddal cirkuszokban lép fel/ Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

Nála 45 centivel alacsonyabb, 157 centiméteres férjével, Dittmár Rolanddal cirkuszokban lép fel/ Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

Hepp és Kassai is tag

Németh Ágnes az első kosárlabdázónk, aki bekerült a FIBA Halhatatlanok csarnokába, de két honfitársa már korábban tag lett: a sportág magyar atyjának tartott sportvezetőt, Hepp Ferencet (†71) 1981-ben, Kassai Ervin (†87) játékvezetőt 2007-ben választották be.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Micsoda?! Durva árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Mennyit kell ráfizetnünk, ha gyorsan akarunk lakásfelújítási kölcsönt? (x)

www.blikk.hu/sport/mindent-bele/nemeth-agnes-halhatatlanok-csarnoka-michael-jordan-kosarlabda/bg16t9p

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?