máj 28, 2021
8 Views
0 0

Jön az első nagyvállalati szintű, Wi-Fi 6E-képes AP

Written by

Tavaly áprilisi szavazásán a Federal Communications Commission (FCC) engedélyezte a Wi-Fi rendszerek használatát a 6 GHz-es frekvenciasávban, ezzel utat nyitva a korábbinál lényegesen nagyobb sávszélességet biztosító, főként (nagy)vállalati környezetbe szánt, Wi-Fi 6E jelzéssel ellátott eszközök számára. Az első Wi-Fi 6E – képes Acces Point bejelentésére mostanáig kellett várni.

A HP leánycégeként működő vezeték nélküli hálózatieszköz-specialista Aruba a hét közepén bejelentette, hogy elérhető kínálatában az első, nagyvállalati szintű Wi-Fi 6E kompatibilis AP. A 630-as sorozatú eszközök három frekvenciasávban képesek adatforgalmat bonyolítani, így a Wi-Fi eszközök által általánosan használ 2,4 és 5 GHz-es tartományok mellett 6 GHz-en is üzemelnek az eszköz rádiói (utóbbi esetén legfeljebb hét, 160 MHz széles csatorna támogatott).

aruba_630_series_wi-fi_6e_ap

Fintech-meetupból sosem elég! (x)

Június 16-án online BlackOwl fintech-meetup: melyek a legfontosabb technológiai kihívások az iparágban?

Fintech-meetupból sosem elég! (x) Június 16-án online BlackOwl fintech-meetup: melyek a legfontosabb technológiai kihívások az iparágban?

A 802.11ax szabványnak megfelelő AP (a Wi-Fi 6E -vel nem változott a szabványrendszer) mindhárom rádiós egysége 2×2 MIMO konfigurációban működik, 3,9 Gbps maximális aggregált adatátviteli sebességet biztosítva a kliensek számára.

A 630-as sorozat emellett értelemszerűen támogatja a 802.11ax szabvánnyal érkező WPA3 hitelesítést is, ezzel növelve a kliens-AP kommunikáció biztonságát, illetve az ebben a kategóriában kötelezőnek számító PoE-támogatással is rendelkezik.

A 630-as sorozatú AP-k az Aruba AI-vezérelt, cloud-native ESP (Edge Services Platform) portfóliójának részét képezik, a termék a gyártó ígérete szerint az idei harmadik negyedévben kerülhet kereskedelmi forgalomba.

www.hwsw.hu/hirek/63325/wifi-6e-ap-acces-point-hp-aruba.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?