márc 30, 2021
7 Views
0 0

Jön a Nemzetközi Úszóliga harmadik szezonja

Written by

Az ISL közleménye szerint az idei viadal három részből fog állni: augusztus végétől az alapszakasz során a tíz részt vevő együttes hat héten keresztül – akárcsak tavaly a Duna Arénában – egy helyszínen méri össze erejét, majd a rájátszás novemberben, a legjobb nyolc csapat részvételével zajlik, a négycsapatos nagydöntőt pedig decemberben rendezik meg.

Az ISL előrehaladott tárgyalásokat folytat a helyszínekről, melyek között ázsiai, európai és észak-amerikai városok is szerepelnek.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, az ISL egyik nagykövete, akinek a liga elindulásában is nagy szerepe volt, izgatott a folytatás miatt: “

Örömömre szolgál és büszkeséggel tölt el, hogy már a harmadik ISL szezon terveiről beszélhetünk. Nagy élmény volt a tavalyi szezonban végig hazai pályán, a Duna Arénában versenyezni, már csak a magyar közönség hiányzott. Úgy gondolom, hogy a liga egyre tudatosabban építkezik, fejlődik és ebből nem csak az úszók, de az egész úszósport egyre többet fog profitálni.

A sorozat második szezonját a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével rendezték a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan “buborékban” kellett élniük.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd/MTI)

(MTI)

index.hu/sport/uszas/2021/03/30/nemzetkozi-uszoliga-isl-duna-arena/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Úszás
banner

Vélemény, hozzászólás?