ápr 16, 2021
4 Views
0 0

Jön a Facebook VR-jára a Resident Evil 4: a horrorjátékos sorozat egyik legjobb része

Written by

Az idén, március óta 25 éves Resident Evil-sorozat és a horrorjáték rajongóinak körében bombaként robbant a hír, hogy Oculus Quest 2 virtuális valóság eszközre bejelentették a Resident Evil 4-et, amelyre sokan, mint a sorozat egyik legjobb epizódjára tekintenek.

A Resident Evil 4 VR-feldolgozása a szériát kiadó Capcom, az Oculus-okat gyártó Facebook és a független Armature stúdió közötti együttműködés lesz. Noha a Capcom eddig nem árul el túl sok részletet, egy trailert már megosztottak, amelyben láthatjuk, hogy néz majd ki a negyedik horrorkaland virtuális valóság verziója, amelyben ezúttal külső nézet helyett „FPS” módból,

a főhős szemszögéből

 láthatjuk az eseményeket.

A Capcom egy Resident Evil prezentáció során jelentette be különböző híreit, amelyek többek között a már nagyon várt, hagyományos konzolokra megjelenő Resident Evil Village új trailere is szerepelt. Ami a Resident Evil 4 VR-t illeti: az Oculus és a Facebook Reality Labs április 21-én fog többet elárulni a játékról, amikor a Facebook saját VR-bemutatót tart a Quest számára. 

Bejáratott út

A Resident Evil sorozat már egyszer kipróbálta a VR-t: a 2017-es FPS nézetű Resident Evil 7-et (amely nemrég jelent meg ingyen a Stadia Pro előfizetői számára) PlayStation VR-ra jelent meg és hatalmas sikert aratott a Sony VR sisakját birtokló gamerek körében. Ebből a nézetből a játék újabb magaslatokra emelte

az egyébként sem csekély félelemfaktort.

 Sajnos a PlayStation VR felett az új konzolgeneráció elérkeztével már kicsit eljárt az idő, az Oculus Quest 2 viszont nem olyan régen jelent meg, így remek időzítéssel hozza ki most a Capcom erre a platformra ennek a remek, klasszikus horrorjátéknak a grafikailag is megújult változatát.

A Facebook által fejlesztett Questekre egyébként eddig nem jelentek meg horrorjátékok és az sem világos, hogy a Resident Evil 4 az első Questen is tiszteletét teszi-e. Az Oculus arra törekedett a múltban, hogy a Quest játékok kompatibilisek legyenek mindkét VR eszközzel, így van rá esély, hogy az első Quest tulajdonosai sem maradnak ki ebből a kalandból. További részleteket majd április 21-én tudhatunk meg erről a játékról.

Resident Evil 4-es érdekesség még, hogy folyamatosan készül egy, az eredeti játék rajongói által finanszírozott remaster rész, amely a modern kor igényeinek megfelelő grafikával vértezi fel ezt a hatalmas klasszikust.

[embedded content]

index.hu/mindekozben/poszt/2021/04/16/jon-a-facebook-vr-jara-a-resident-evil-4-a-sorozat-egyik-legjobb-resze/

Komment írása

Article Tags:
·
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?