jún 4, 2021
6 Views
0 0

Jogerősen hat évet kapott a dombegyházi pénzhamisító

Written by

Hat év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a dombegyházi férfit, aki társaival együtt 500, 1000 és 10 000 forintos bankjegyeket fénymásolt házilag. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfit a táblabíróság pénzhamisítás és felbujtóként elkövetett lopásban mondta ki bűnösnek.

Az ítélőtábla elrendelte a vádlottra korábban más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. A férfi és társai 2018 végén házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10 000 forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel.

A bűntársak Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve azokat valódi készpénzre váltották. Az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó 29 éves férfit hat év szabadságvesztéssel sújtotta. Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést, de ezt a táblabíróság a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően ezt alaptalannak találta, és helybenhagyta az ítéletet.

24.hu/belfold/2021/06/04/jogerosen-hat-evet-kapott-a-dombegyhazi-penzhamisito/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?