ápr 26, 2021
3 Views
0 0

Jó hír: hatásosnak tűnik a Pfizer koronavírus-gyógyszere

Written by

Az állatkísérletek után – amelyek eredményei a Pfizer szerint biztatóak – hamarosan embereken is tesztelheti koronavírus elleni tablettáját a Pfizer – írja a napi.hu. A gyógyszergyártó egyelőre nem hozott nyilvánosságra pontos részleteket az elvégzett tesztekről, de azt állítja, hogy az általa fejlesztett gyógyszer laboratóriumi körülmények között „erős antivirális aktivitást mutatott a SARS-CoV-2 ellen”, valamint más koronavírusok ellen is. Ez pedig a közönséges megfázás és a jövőbeli világjárványok elleni gyógyítás lehetőségét is felveti.

(A legfrissebb hírek itt)

„A PF-07321332-t olyan potenciális orális terápiaként terveztük, amelyet a fertőzés első jeleinél alkalmazni lehet anélkül, hogy a betegeket kórházba vagy intenzív osztályra kellene szállítani” – mondta Mikael Dolsten, a Pfizer tudományos főigazgatója múlt hónapban kiadott hivatalos közleményében.

A brit Telegraph megszerezte az első humán kísérletekben részt vevőknek adott dokumentumok másolatát, amely szerint „a kísérleti gyógyszer biztonságosságát állatokon vizsgálták. Ezekben az állatkísérletekben nem azonosítottak jelentős kockázatokat vagy aggodalomra okot adó biztonsági eseményeket, és a gyógyszer nem okozott mellékhatásokat a klinikai vizsgálatokban alkalmazott dózisszintek egyikén sem”.

EXTRA AJÁNLÓ
Lépésről lépésre: íme, egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Egy vitamin a szép hajért, bőrért és körmökért: így hat ránk a biotin (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/pfizer-koronavirus-gyogyszer/bt8k6qg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?