jún 10, 2021
7 Views
0 0

Jelentősen megdrágultak az idei lovastáborok – Mutatjuk, mennyiért szerezhetnek felejthetetlen élményeket a gyermekek

Written by

A Lovasok.hu online kérdőívét kitöltő lovardák 96 százaléka indít lovastábort 2021 nyarán: 64 százalékuk kizárólag napközis formában, míg 36 százalékuknál ottalvásra is lesz lehetőség. A napközis táborok ára egy hétre jellemzően 25 – 45 ezer forint, míg a szállást és teljes ellátást tartalmazó szolgáltatások átlagos költsége 45 – 60 ezer forint. A lovardák több mint fele 10 – 15 százalékkal emelte idén az árait, ám 44 százalékuk nem drágított 2020-hoz képest. Árcsökkentésről a kérdőívet kitöltő lovardák közül senki nem számolt be – olvasható a portál lapunknak küldött közleményében.

(A legfrissebb hírek itt)

A nyári lovastáborok évről évre fontos bevételi forrást jelentenek a magyar lovardák és sportegyesületek számára, egyben jó lehetőséget kínálnak arra is, hogy minél több fiatallal ismertessék meg a lovaglást, mint sportot és szabadidős tevékenységet. A válaszoló lovardák 96 százaléka szervez nyáron lovastáborokat: 64 százalékuk napközis formában, míg 36 százalékuknál ottalvós, teljes ellátást biztosító szolgáltatásra is van lehetőség. A táborok árai rendkívül nagy szórást mutatnak: találni a piacon olyan lovardát, ahol egy hét 150 ezer forintba kerül, ám a Lovasok.hu kérdőívére érkezett válaszok alapján a napközis táborok heti költsége jellemzően 25 – 45 ezer forint, míg ottalvással átlagosan 45 – 60 ezer forintot kell fizetni – írják.

A közleményből az is kiderül, hogy a lovardák túlnyomó többsége általános lovastáborokat indít, de találni olyanokat is, ahol díjugratásra, díjlovaglásra vagy éppen terápiás lovaglásra is van lehetőség, sőt, akadnak helyek, ahol a western lovaglást, a fogathajtást vagy éppen lovastornát is ki lehet próbálni. A lovardák jellemzően kezdők és haladók számára egyaránt indítanak turnusokat, de 12 százalékuk versenyzőket is vár a táboraikba.

(Ez is érdekelheti: A járványt megsínylő mentősök gyerekei ingyen táborozhatnak)

A lovardák számos kiegészítő programot kínálnak a lovagláson túl: közülük leggyakoribb a kézművesmunka, a túrázás, a strandolás és a legkülönfélébb ügyességi vetélkedők, de a lovak körüli feladatok ellátása is fontos szerepet kap szinte mindenütt.

A gyermekek lovastáboroztatása többnyire nem igényel komolyabb beruházást a szülők részéről: a kérdőívet kitöltő lovardák 92 százaléka maga biztosítja a védősisakot (kobakot), a szervezők fele pedig gerincvédőről is gondoskodik.

A lovardák jelentős része a különleges étkezési igényeket – diabétesz, laktóz- és gluténérzékenység stb. – is ki tudja szolgálni, ugyanis szinte minden esetben rendelik az ételt, amit a gyermekek igényeinek megfelelően választanak ki.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/lovastabor-dragulas-nyar-2021/nfxqnt6

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?