ápr 26, 2021
8 Views
0 0

Jégkorong: marad az osztrák szövetségi kapitány

Written by

Az Osztrák Jégkorongszövetség (ÖEHV) jövő júniusig meghosszabbította Roger Bader, a férfiválogatott szövetségi kapitányának szerződését. A szakember egyben marad az ÖEHV sportigazgatója is – írja az MTI.

Roger Bader marad az osztrák válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)


Hirdetés

Az osztrákok 2019-ben kiestek az élvonalból, és most többek között a mieinkkel vannak azonos divízióban a jövő évre halasztott vb-n. A két csapat április 15-én felkészülési mérkőzést játszott Budapesten, és a vendégek 1–0-ra nyertek.

Bader együttese augusztus 26. és 29. között Pozsonyban olimpiai selejtezőn vesz részt, ahol a rendező szlovákok mellett a fehéroroszokkal és a lengyelekkel találkozik, az első helyezett vehet részt a 2022-es, pekingi téli olimpián.

Aztán jövő májusban az elitbe visszajutás is megcélozható az ÖEHV-elnök Klaus Hartmann szerint. Itt a magyar, a szlovén, a francia, a dél-koreai és a román válogatott lesz a rivális, a két legjobb jut fel.

Az osztrákok hamarosan szlovéniai tornán játszanak, ahol az élvonalba tartozó csehekkel, szlovákokkal és olaszokkal is megmérkőznek.

„Megtisztelő a szövetség bizalma. Nagyszerű együtt dolgozni a válogatott játékosokkal és együtt küzdeni a célok eléréséért. A következő szezon nagy kihívás lesz mindannyiunk számára. Már most keményen dolgozunk, hogy sikeresek legyünk” – fogalmazott a nemzetközi szövetség honlapján a svájci születésű kapitány, aki a hatodik idényét kezdi az osztrák férfi válogatottal.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/jegkorong/jegkorong-marad-az-osztrak-valogatott-szovetsegi-kapitanya-2823025

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?