ápr 29, 2021
3 Views
0 0

Jégkorong: az FTC megrendezné a Kontinentális Kupa egyik csoportját

Written by

A magyar bajnok Ferencváros megrendezné a jégkorong Kontinentális Kupa egyik csoportkörét a következő szezonban – írja az MTI.


Hirdetés

A klub honlapja szerint az egyesület vezetői már beadták pályázatukat a nemzetközi szövetséghez (IIHF), hogy a sorozat második vagy harmadik csoportkörében házigazdái lehessenek az egyik négyes küzdelmeinek, attól függően, hogy az idei lebonyolítás és rangsor szerint melyik körben csatlakozik majd a gárda a mezőnyhöz.

„Az elmúlt két évben is felmerült egy esetleges rendezési pályázat ötlete, ám mivel Pesterzsébeten szerepeltünk, rengeteg pluszköltséggel és szervezéssel járt volna. Most viszont már egy éve a Tüskecsarnok a hivatalos otthonunk, amely minden szempontból megfelelő helyszín ahhoz, hogy házigazdái tudjunk lenni az egyik csoportnak, emellett mi is belaktuk már, minden szegletét jól ismerjük – idézi a honlap Hudák Gábor szakmai igazgatót. – Mivel a nemzetközi szövetség támogatja a rendező csapatokat, így megspékelve az esetleges jegybevételekkel – reméljük, őszre már minden sporteseményen stabilan jelen lehetnek a szurkolók – anyagilag sem járnánk rosszul, ki tudnánk hozni egy nulla közeli mérleget.”

A Ferencváros 2019 őszén 19 év után tért vissza a nemzetközi színtérre, és a sorozat második csoportkörében a dél-tiroli Rittenben történelmi bravúrt elérve megnyerte négyes csoportját, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, majd novemberben a dániai Vojensben – bár a dán, a brit és a francia résztvevő mögött csoportja negyedik helyén végzett – legyőzte a későbbi döntős, korábbi bajnok Nottingham Pantherst.

A Ferencváros 2020–2021-ben is jogot szerzett és nevezett is Kontinentális Kupába, ám a világjárvány miatt a nemzetközi szövetség végül úgy döntött, törli a teljes sorozatot.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/jegkorong/jegkorong-az-ftc-megrendezne-a-kontinentalis-kupa-egyik-csoportjat-2823515

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?