márc 4, 2021
20 Views
0 0

Jean-Luc Godard még két filmet forgat, és abbahagyja a filmezést

Written by

90 évesen Jean-Luc Godard arra készül, hogy abbahagyja a filmezést. Ezt a keralai filmfesztiválhoz kapcsolódó online beszélgetésen árulta el, hozzátéve, két filmet még szeretne befejezni a nyugdíj előtt. Ezekről csak annyit mondott, az egyik az Arte csatorna felkérésére készül, a másiknak pedig Mókás háborúk lesz a címe. Ha ezekkel elkészül, búcsút vesz a mozitól.

Godard jóformán az utolsó rendező a modern film nagy nemzedékéből, rajta kívül szinte már csak Roman Polanski aktív. A francia új hullám alkotói közül viszont mára csak Godard él és dolgozik. A pályája hét évtizedet ölel fel: már az ötvenes években forgatott rövidfilmeket, 1959-ben pedig bemutatták első nagyjátékfilmjét, a Kifulladásigot. Új hullámos filmjei után fokozatosan egyre politikusabb, kísérletezőbb és radikálisabb filmeket csinált, az utolsót, a Képek könyvét 2018-ban mutatták be. Magyarországon utoljára a 2014-es Búcsú a nyelvtől került mozikba.

A rendező még tavaly beszélt arról, a koronavírus-járvány közvetett módon a filmjeire is hatással lehet, mert jelenleg a vírus a kommunikáció egyik formája.

24.hu/kultura/2021/03/04/jean-luc-godard-film-nyugdij/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?