máj 9, 2021
34 Views
0 0

Je suis terheléses támadó

Written by

Épp hatodik alkalommal jelentett be terheléses támadást a kormány, amikor esély nyílt regisztrálni a világ jelenleg legnépszerűbb termékére: a Pfizer-vakcinára. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Teret ért DDoS-támadás következtében nem működött az oltásidőpont-foglalás, így hétfőn megindult egy valós terheléses támadás immár a kórházak előtt a vakcináért.

Igazán felkészülhetnénk már ezekre az eseményekre, hiszen a terheléses támadók nap mint nap köztünk tevékenykednek. Elég megnézni az egyetemisták által oly kedvelt Neptun-rendszert, ami tárgyfelvételkor a terheléses támadók Glastonburyje.

Apropó, zene! Szegény Havasi Online Concert Show-ját is megtámadták a terhelők a jegyvásárlás megnyitásának pillanatában, és bizony a nagyobb külföldi nevek mind így járnak, mikor kis hazánkba érkeznek. Állítólag a világ összes nagy arénájának rendezvényeit is kóstolgatják időnként, jellemzően akkor, amikor nagy az érdeklődés egy koncert iránt.

A terheléses támadók előszeretettel veszélyeztetik azokat a csomópontokat is, ahol több ezer ember gyűlik össze hirtelen. Ilyenkor jelenlétüket – csakúgy, mint a kopogó szellemekét – a térerő csökkenésével és a mobilnet lassulásával érzékelhetjük.

A mindennapi internetes tereinkben sem vagyunk biztonságban ezektől a kiberterroristáktól: a Facebook és a Messenger gyakran szenved el ilyen támadásokat, elsősorban akkor, amikor frissítést küldenek ki.

A legfélelmetesebb dolog azonban mégis az, hogy ezek a felelőtlen emberek annyira beolvadtak közénk, és olyan sokan vannak, hogy felmerül a gyanú, hogy ön és kedves környezete is terheléses támadó, sőt ami azt illeti, még én is az vagyok. 

Most, hogy állítólagosan újra van lehetőség regisztrálni Pfizerre, – ez azonban ma estére cáfolatot is kapott –biztos vagyok benne, hogy terheléses támadók egy csoportja valahol már újra dörzsöli a tenyerét vagy fogja holnap, amikor a bűvös szót újra kimondja valaki, valahol.

(Borítókép: Csákvári Péter)

index.hu/belfold/2021/05/09/je-suis-terheleses-tamado/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?