nov 20, 2020
4 Views
0 0

Játékosok szexuális zaklatása miatt örökre eltiltotta a FIFA az egyik futballszövetség elnökét

Written by

A FIFA közölte a szervezet etikai bizottságának döntését, amelynek értelmében Jean-Bartot egymillió svájci frankra (332 millió forintra) is megbírságolták.

A szervezet hozzátette: az üggyel kapcsolatban a haiti szövetség más tisztségviselőivel szemben tovább vizsgálódnak, mert vagy aktív szereplői lehettek a történteknek, vagy csupán tudomásuk volt róla, de szemet hunytak felette. Három tisztségviselőt már felfüggesztettek.

A Jean-Bartot érintő ügyről először áprilisban a The Guardian című napilap írt. A brit újság információi szerint a szövetség Ranch néven ismert edzőközpontjában – amely a FIFA hozzájárulásával és garanciájával épült – az elnök több női játékost is zaklatott. A vádakat az állítólagos áldozatok, azok barátai és családtagjai is megerősítették hozzátéve, hogy

Jean-Bart azzal fenyegette a futballistákat, hogy ha nemet mondanak neki, akkor kikerülhetnek a nemzeti válogatott keretéből.

Az elnök ugyanakkor azt nyilatkozta a The Guardiannak, hogy nem követett el semmit, szerinte az ügyet azért robbantották ki, hogy instabillá tegyék a haiti szövetséget, valamint az ő elnöki posztját és családi hátterét.

A FIFA május végén kilencven napra felfüggesztette Jean-Bartot, aki ellen a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozóan vizsgálatot indítottak. Utóbbival kapcsolatban pénteken a szexuális zaklatás mellett bántalmazásról is beszámoltak, kiemelték:

az áldozatok között kiskorúak is voltak.

A haiti szövetség elnöke annyit közölt, hogy a haiti bíróság felmentette őt az ügyben, és továbbra is tagadta a vádakat.

Nyitókép: Yves Jean-Bart – forrás: goalballlive.com

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?