máj 5, 2021
11 Views
0 0

Járványhelyzet világszerte: továbbra is magasak a számok Indiában, a lengyel lakosság 7 százaléka mindkét oltást megkapta

Written by

Járványhelyzet világszerte: továbbra is magasak a számok Indiában, a lengyel lakosság 7 százaléka mindkét oltást megkapta

Meghaladta az 50 milliót a koronavírus ellen beadott első és második oltások száma az Egyesült Királyságban. Lengyelországban a lakosság több mint 7 százaléka kapta már meg az összes koronavírus-elleni oltást. Közben Indiában meghaladta a 20 milliót a hivatalosan regisztrált fertőzöttek száma. Az ATV Híradójának riportja.

Hosszú sorokban álltak a Johnson and Johnson cég koronavírus-elleni oltásáért több lengyelországi nagyvárosban. Az oltást a 36 év felettiek kaphatták meg online regisztrációt követően.

“Éjjel 1 óra óta állok sorban, a feleségemnek tartom fent a helyet” – mondta egy férfi.

Visszatérhettek az iskolapadokba a gimnazisták Franciaországban.

“Örülök, hogy újra járhatok órákra. És reméljük, hogy minél hamarabb választ kapunk arra, hogy egyáltalán megtartják-e az érettségi vizsgákat, és ha igen, akkor milyen körülmények között” – mondta egy diák.

Egyetlen, a koronavírus szövődményeihez köthető halálesetet regisztráltak az elmúlt egy napban az Egyesült Királyságban, ahol a beadott oltások száma elérte az 50 milliót. Így Boris Johnson szerint az ország jó úton van afelé, hogy június 21-től eltöröljék az egy méteres távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Az EU Brexit-ügyi főtárgyalója szerint az oltási program azért volt sikeresebb az Egyesült Királyságban mint az Európai Unióban, mert az unióban több a bürokrácia és nem vállalnak kockázatokat.

A kontinens lakosságának csupán 24 százaléka kapta meg legalább az egyik szükséges koronavírus-elleni oltást, szemben Nagy Britanniával, ahol ez a szám a lakosság 50%-a.

Közben Oltási igazolvány bevezetésére készül Ausztria. Az osztrák kancellár arról beszélt, hogy az Európai Unió csak a nyárra készülne el az egységes okmánnyal , ami Ausztria számára túl késő. Hangsúlyozta, addig az osztrák turizmusnak már régen be kell indulnia.

Nem kell karanténba vonulniuk azoknak a Németországba érkezőknek, akik megkapták az összes szükséges koronavírus-elleni oltást, amennyiben a német parlamentben elfogadják az erről szóló kormányjavaslatot.

Közben Indiában meghaladta a 20 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Itt ismét több mint 350 ezer új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Orvosi szakértők szerint a valós fertőzöttek száma a hivatalosan közölt adatok tízszerese is lehet.

Meghaladta az 50 milliót a beadott első és második oltások száma az Egyesült Királyságban

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/kulfold/20210504-jarvanyhelyzet-vilagszerte-tovabbra-is-magasak-a-szamok-indiaban-a-lengyel-lakossag-7-szazaleka-mindket-oltast-megkapta

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?