ápr 12, 2021
12 Views
0 0

Járáskönnyítő gyakorlatokat ajánl a szakértő egészségünk megőrzéséhez

Written by

A könnyed, élénk mozgás azt jelzi, hogy izmaink elég erősek, a darabos, „dübörgő” lépések viszont arra figyelmeztetnek, hogy testünk már nem használja megfelelően természetes lengéscsillapítóit, mert a láb-, térd- és csípőizmok a sok ülés, mozgáshiány miatt meggyengültek. Ez pedig különösen megterhelő lehet például az ízületeink számára, amelyek emiatt erősebben kopnak, sérülhetnek is.

(A legfrissebb hírek itt)

A túlságosan előre- vagy hátratolt súlypont szintén arra utal, hogy egyes izmok nem elég erősek, ami idővel boka-, térd-, csípő- és hátfájdalommal járhat, ez pedig még inkább rögzítheti a helytelen tartást, mozgásmintát. Ráadásul ellene hat annak, hogy aktívabb életmódot folytassunk, ami számos egészségügyi kockázattal jár. A léptek könnyedsége, a fájalommentes járás titka leginkább az elhanyagolt izmok aktiválásában rejlik. Ehhez különösen a farizmok és a vádli erősítése, az egyensúlyérzék fejlesztése segíthet hozzá. A szakértő három gyakorlatot is ajánlott, amelyek mindennap többször is elvégezhetők.

1. Érmeprés

Valahányszor piros lámpánál áll, szorítsa össze a két farpofát a lehető legerősebben.

– Képzelje el, hogy egy érmét szorít közéjük – tanácsolja Kirsten Götz-Neumann. Tartsa addig a pozíciót, amíg a jelzés zöld nem lesz. Így aktiválhatja a sok ülés miatt ellustult fenékizmokat.

2. Sarokemelés

Álljon csípőszélességnyi terpeszben lábujjhegyre, emelje fel a sarkát, amennyire csak tudja. Ezután nagyon lassan engedje vissza a talajra. Ismételje meg a gyakorlatot 20-25-ször. Ha kezdetben nehéznek érzi a feladatot, fogja meg közben egy szék támláját.

3. Egy lábon állás

– Reggel és este álljon egy lábon, amikor fogat mos – javasolja a gyógytornász. Ezzel a gyakorlattal edzi az egyensúlyát és aktiválja a csípő körüli izmokat. Akik ezt a feladatot túl könnyűnek érzik, nyújtsák hátra közben felemelt lábukat. Tovább nehezíthető a feladat, ha fel-le emelgeti közben a lábát.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)

www.blikk.hu/eletmod/tippek/jaraskonnyito-gyakorlatokat-ajanl-szakerto-egeszsegunk-megorzesehez/59v40jj

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?