máj 27, 2021
5 Views
0 0

Japánban tartanak attól, hogy az Olimpia miatt világszerte ismét berobban a járvány

Written by

Japánban tartanak attól, hogy az Olimpia miatt világszerte ismét berobban a járvány

A tokiói olimpiai játékok kezdetéig be akarják oltani Japán lakosságát, de az országban a teljesen védettek száma nem éri el a két százalékot. A járványhelyzet miatt a közvélemény jelentős része ellenzi a nyári játékokat, de a szervezők biztosak benne, hogy a rendezvény biztonságosan megtartható.

Utazási figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok Japánra a koronavírus-járvány miatt. Az amerikai külügyminisztérium javaslata alapján még azoknak sem javasolják a Japánba utazást, akik megkapták a vírus elleni oltást. Csak két hónap van hátra az olimpia kezdetéig, a Tokiói Olimpia elnöke szerint az amerikai lépés nem befolyásolja a játékokat.

“Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a tokiói játékokat biztonságosan megszervezzük. Az amerikai olimpiai bizottság szerint sem lesz hatása a figyelmeztetésnek a játékokra, ezért folytatjuk a felkészülést” – jelentette ki Hasimoto Szeiko, a Tokiói Olimpia elnöke.

Japánban felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése, a kórházak több városban a befogadó-képességük határa közelében vannak. Az ország nagy részében vészhelyzet van érvényben.

A járvány terjedése miatt többen ellenzik a tokiói olimpia megrendezését.

“A koronavírus-járványt még nem tarják ellenőrzésük alatt, és az Olimpia alatt a világ minden tájáról jönnének-mennének emberek. Szerintem ezzel nem csak Japánban, hanem az egész világon újra el fog terjedni a vírus” – vélte egy japán férfi.

Japán megnyitotta az első tömeges oltási központjait hétfőn annak érdekében, hogy felgyorsítsa a vakcinák beadását. Az ország lakosságának csupán kevesebb, mint két százalékának van teljes védettsége, miközben nőtt a fertőzöttek száma. Az oltásokat lassította, hogy a vakcinák engedélyeztetését belföldi klinikai teszteléshez kötötték.

Kritikusok szerint pedig a helyi önkormányzatok bizonytalansága és a szakértelem hiánya szintén akadályozta az oltási program hatékonyságát.

Közben az olimpiai láng Kiotóba ért, ahol járványügyi szabályok mellett tartották meg a rendezvényt.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210526-japanban-tartanak-attol-hogy-az-olimpia-miatt-vilagszerte-ismet-berobban-a-jarvany

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?