jan 14, 2021
7 Views
0 0

Japán miniszter az olimpiáról: “bármi megtörténhet”

Written by

“A lehető legjobban fel kell készülnünk a játékokra, de máshogy is végződhet a dolog” – jelentette ki csütörtökön Kono Taro adminisztrációért és reformokért felelős miniszter.

“Bármi megtörténhet,

az olimpiai bizottságnak ki kell dolgoznia egy B és C tervet is. Nem egyszerű a helyzetünk”

– tette hozzá.

A fertőzések emelkedő száma és a nemrég kihirdetett rendkívüli állapot miatt a lakosság egyre kétkedőbb az olimpiarendezést illetően. Néhány napja egy közvélemény-kutatás során japánok mintegy nyolcvan százaléka nyilatkozott úgy, hogy az olimpiát és paralimpiát törölni kellene, vagy ismét el kellene halasztani.

Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke ugyanakkor kedden kijelentette, hogy “teljességgel lehetetlen” az újabb halasztás. Hozzátette, hogy a járványhelyzet alapján februárban vagy márciusban döntik el, hogy lehetnek-e külföldi nézők a versenyeken.

Az olimpiára eredetileg tavaly július 24. és augusztus 9. között került volna sor, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt márciusban mindkettőt elhalasztották. Az ötkarikás játékokat a jelenlegi tervek szerint idén július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?