ápr 30, 2021
2 Views
0 0

Japán: kitüntették a Masters-győztes golfozót

Written by

Miniszterelnöki Díjjal tüntették ki pénteken Tokióban Macujama Hidekit, a golfozók egyik legrangosabb tornája, a US Masters idei győztesét – írja az MTI.

Szuga Josihide (jobbra) kormányfő kitüntette a Masters-győztes golfozót, Macujama Hidekit (Fotó: AFP)


Hirdetés

A sportág történetének első japán Major-verseny bajnoka Szuga Josihide kormányfőtől vette át kitüntetést, aki a ceremónián méltatta a 29 éves játékost, kiemelve, hogy kereken tíz évvel a fukusimai katasztrófa után rengeteget jelent az országnak a történelmi diadala.

„Tíz évvel a katasztrófát követően továbbra is bátorságot adsz az érintett területeken élőknek” – mondta a miniszterelnök, aki szerint a golfozó sporteredményeivel, kitartó munkájával reményt és álmokat ad a japán embereknek.

Macujamával kapcsolatban nem véletlenül idézte fel a fukusimai szerencsétlenséget Szuga Josihide, ugyanis a játékos első hangos sikerét 2011-ben a Mastersen aratta, amikor 27. lett és azzal elnyerte a legjobb amatőr játékosnak járó díjat. Ez mindössze egy hónappal azután történt, hogy az észak-keleti városban megtörtént Japán történetének legnagyobb nukleáris balesete, amikor egy földrengést követő cunami következtében megrongálódott az erőmű három reaktora. A tragédiában 18 ezer ember hunyt el és a régióban azóta sem tért vissza az élet a korábbi kerékvágásba. Macujama ráadásul akkor a Tohoku Fukusi Egyetemen tanult, mely a katasztrófa érintette területen található.

A világranglistán 14. golfozó az ünnepségen a Masters győztesének járó legendás zöld zakót viselte és egy, az augustai versenyen kapott zöld sapkát, illetve a viadalon használt zászlót adott a miniszterelnöknek ajándékba.

A Miniszterelnöki Díjat évente adják át Japánban, s Macujama a 34. egyéni kitüntetettje.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/japan-kituntettek-a-masters-gyoztes-golfozot-2823691

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?