ápr 26, 2021
5 Views
0 0

Jakab Péter piros lapot mutatott fel Orbánnak a parlamentben

Written by

A Jobbik elnöke az azonnali kérdések órájában arról kérdezte a miniszterelnököt, vállalja-e a felelősséget a koronavírusban elhunytak száma miatt. Orbán Viktor szerint Jakab Péter nyegle és faragatlan módon beszél.

Az azonnali kérdések órájában Jakab Péter azzal kezdte a beszédét: „Még egy ilyen gyáva embert nem látott, férfi talán vagy egy gyerek, aki nem vállalja a felelősséget a tetteiért?” – fogalmazott felszólalásában a miniszterelnöknek címezve a Jobbik elnöke. Ekkor a levezető elnök elvette a szót Jakabtól. Majd azzal folytatta a Jobbik elnöke, hogy itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor vállalja a felelősséget a koronavírusban elhunytak miatt. Majd Jakab azzal folytatta, hogy Orbán Viktor a Kossuth rádióban a labdarúgóválogatottról beszélt, megjegyezte, hogy lehet, jobban járna az ország, ha a miniszterelnök szövetségi kapitány lenne, végül azt kérdezte Orbántól, vállalja-e a felelősséget vagy másra mutogat?

Orbán Viktor válaszában arról beszélt, az elmúlt 24 órában elhunyt 176 ember, ismertette a fertőzöttek, a lélegeztetőgépen lévők számát. A miniszterelnök szerint a halál komoly dolog, ezért kellő komolysággal kell arról beszélni. A Jobbik frakcióvezetője azonban szerinte faragatlan és nyegle módon beszél, ezt visszautasítják. A halottjaikat megsiratják, a hozzátartozóikkal együttéreznek és segítik őket.

Viszonválaszában Jakab Péter újra megkérdezte a miniszterelnököt, vállalja-e a felelősséget. „Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse?”, majd felmutatott egy piros lapot Orbán Viktornak.

Orbán Viktor viszonválaszában a halálozások számával kapcsolatban azt mondta, elérhető az uniós halálozási számadatok, amiből látható, hogy Magyarország hátulról a 9. a halálozások számában. Majd azzal folytatta: a baloldali képviselők támadják az egészségügyet, a mentősöket és az orvosokat is. „Az oltásellenesek, azaz az Önök lelkén is emberéletek száradnak” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán a válságkezelésről az MSZP-nek: nem tőlünk kell félteni az országot, önök csak elvettek

Szakács László (MSZP) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy „miért vette el az emberek asztaláról” azt a pénzt, ami a járvány idején az űrkutatási programra, oligarchákra ment el, százmilliárdos nagyságrendet költöttek a Budapest–Belgrád vasútvonalra, de nem emelték meg az álláskeresők támogatásának időtartamát vagy a családi pótlékot sem emelték – mondta a szocialista politikus. Gombamód nőnek az alapítványok, és „fideszes katonákkal telerakott kuratóriumok” gazdálkodnak majd ezzel a közvagyonnal. Mi szüksége van a Matthias Corvinus Collegiumnak a révfülöpi kikötőre? – vetette fel Szakács László.

Orbán Viktor erre azt válaszolta: ha jól értette a kérdést, az a járvány idején nyújtotta támogatásra irányul. Ezek után felsorolta, hogy kétszer adtak bértámogatást a járvány idején, először 33 milliárdot, azóta több mint 27 ezer vállalkozásnak adtak közel 76 milliárdot. Az egy főre jutó támogatás 473 ezer volt a második esetben, de több programért is több mint háromezerszáz milliárdért garanciát vállaltak. A tízmilliós nulla kamatozású kölcsönt már sokan igényelték, amit lehetett, a magyar kormány megtette – mondta a miniszterelnök, és sorolta s további kormányzati intézkedéseket is, a teraszok bérleti díjának az elengedéséig bezárólag.

Viszontválaszában Szakács László azt mondta, amit felsorolt a kormányfő, az csak az egyharmada annak a pénzösszegnek, amit erre szántak. Mint mondta, ezermillárd forintos közvagyont kiszerveznek, „bízik a kormányában”? – vetette fel Szakács László a jövő évi választásokra utalva.

A miniszterelnök erre azzal válaszolt az MSZP-s képviselőnek: “ismerjük egymást, elég sok évet lehúzott képviselőként, és emlékeztette Szakács Lászlót, hogy annak idején képviselőként a szocialista kormányok alatt megszavazta személy szerint a 13. havi nyugdíj elvételét, a GYES időtartamának csökkentését, igent mondott a fizetős egészségügyre, megszavazta a tandíjat, az áfaemelést és az IMF hitelfelvételét. Ha válságkezelésről van szó, akkor nem tőlünk, hanem önöktől kell félteni az országot, mert önök nem adtak, csak elvettek – mondta Orbán Viktor.

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210426-jakab-peter-piros-lapot-mutatott-fel-orbannak-a-parlamentben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?