jún 7, 2021
11 Views
0 0

Jakab Péter Kövér Lászlónak: Ma nagyon jól néz ki! A bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van

Written by

Cikkünk frissül.

Hétfő a Parlamentben több érdekes téma volt a napirend előtti felszólalásban.

Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője a Fudan kapcsán a fideszeseket öregedő despotának nevezte, akik a 30 évvel ezelőtti kiállásukhoz képest (amikor a Tienanmen téri események kapcsán tüntettek akkor fiatal fideszesek) most udvarolnak Kínának. Kjelentette: a kínai Fudan Egyetem campusa helyett magyar Diákvárosra van szükség Budapesten. “Nincsenek rendben a kínai beruházás feltételei, ezért mentek az utcára az emberek “- mondta. Közölte: egy legitim tüntetés demokrata szónoklatait bírálta Kína, és a magyar külügy ennél kevesebbért is kéretett már be nagykövetet. A tüntetésnek máris volt hatása, Gulyás Gergely miniszter engedékenynek mutatkozott a népszavazás ügyében – mondta. Hozzátette: az emberek velük vannak, és nem lesz Fudan Egyetem Budapesten. Schanda Tamás,  államtitkár politikai hisztériakeltésnek nevezte a campus létrehozása elleni tiltakozást. A folyamat jelenleg a tervezésnél tart, egy-két év, amíg a tervek elkészülnek, és valóban érdemes döntést hozni. Ha a fővárosi és kerületi vezetők nem a “politikai bohóckodásban” és utcatáblaavatásban gondolkodnának, a tárgyalóasztalnál segíthetnék az előkészületeket – mondta. “Álságos a baloldal Kínával kapcsolatos megközelítése, hiszen Magyarországnak és más országoknak is az az érdekük, hogy együttműködjenek Kínával, erre a járvány is rámutatott” – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc azzal kezdte, hogy a kormánytöbbség nem hajlandó beszélni a jövőről, mindig csak azzal jönnek, hogy a kormányzásukat megelőző 8 évben mi történt.

Szerinte kíméletlen, erőszakos háborút folytat a Fidesz az ország másik fele ellen jövőtervezés helyett, és ez hideg polgárháborúhoz vezethet.

Dömötör Csaba államtitkár szerinte az ellenzék az erőszakos valójában, újságírókat tiltanának el a foglalkozásuktól, betörnek szerkesztőségekbe, a parlamentben kiabálnak, füstgránátot dobálnak rendőrökre, „tanácsköztársasági stílusú” fenyegetéseket fogalmaznak meg.

Jakab Péter felszólalása elején – amelyen fideszes képviselők már nem, csak az államtitkárok maradtak benn, ahogy azt Kocsis Máté jelezte korábban- kijelentette: Kövér László ma nagyon jól néz ki,

a bajusz, a nyakkendő a helyén, hogyha az idegrendszer is bírja a nyomást, akkor vágjunk is bele!

(Kövér ekkor nem vette el a szót Jakabtól.) Ezután Jakab azzal folytatta, hogyha ma sem mondhatja el az igazságot a parlament falain belül, akkor kívül fogja elmondani, mert mindenkinek joga van tudni, hogy „hogy kik tették tönkre ezt az országot”, és hogy mi lesz a tolvajokkal, ha „mi jövünk.” Úgy folytatta: „Jól gondolják meg, hogy mihez kezdenek a hatalommal a hátra lévő néhány hónapban, mert már nemcsak mi mondjuk, hogy tesznek a törvényekre, hanem ezt mondja a fideszes Alkotmánybíróság is.” Ezt azért mondta, mert a Fidesz alkotmányellenesen szavazta meg a munka törvénykönyvének („rabszolgatörvény”) módosítását 2018-ban. Ehhez képest Jakab szerint a jövő évi költségvetés alapján „még több pénzt akarnak lehúzni a lakosságról”, és közben még az infláció is magas. A Jobbik elnöke szerint fizetéssel kellene megbecsülni az emberek munkáját, nem szavakkal, és a járvány alatt nyújtott támogatásokat kevesellte. „Igazi uzsorások maguk”. Magas árak, gyenge forint, infláció, ez jellemzi a kormány munkáját Jakab szerint.

Tudják mikor lesz itt nyugati életszínvonal? Akkor, ha Önök eltűnnek a közéletből, és megfizetnek mindenért. Fizessenek meg a tolvajok, fizessenek meg az ellopott földekért! Az ellopott országért! Ha ez megtörténik, akkor kapja meg az ország, amire 30 év óta vár: szabadságot és a jólétet

– fejezte be beszédét.

Dömötör Csaba válaszában azt mondta: rendkívül méltatlan, „gyűlöletserkentő provokátor” szerepet osztott Jakabra Gyurcsány Ferenc. Jakab szerinte elképesztő dolgokat mond a vidékiekről, lenézi őket, amikor beszélgetős műsorokban arról beszél, hogy a vidéki emberek nem olvasnak olyan mélyen utána a pártok programjainak.

Csányi Tamás, jobbikos képviselő távollétében arról kérdezte Orbán Viktort, hogy tényleg a korrupció a Fidesz politikájának a lényege, ahogy azt Lánczi András mondta korábban? Csányi itt felsorolta az épp börtönben ülő Mengyi Roland, Simonka György, Farkas Flórián, illetve Boldog István ügyeit. Mindezt azért tartotta fontosnak elmondani Csányi, mert Orbán Viktor szerint a „Jobbik a legkorruptabb párt.” A kormányfő távollétében Völner Pál államtitkár reagált, aki szerint a nemzeti tőke segítése nem korrupció. „Magyarország jogállam, dobálózhat nevekkel, de nálunk mindig megvan a következménye, ha valaki letér a jog által kikövetezett útról.” Őket a Fidesz ugyanis kiveti magából,mondta Völner.

24.hu/belfold/2021/06/07/jakab-peter-kover-laszlo-korrupcio-parlament/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?