ápr 30, 2021
7 Views
0 0

Jakab Ferenc szerint borítékolható, hogy lesz negyedik hullám

Written by

Jakab Ferenc szerint borítékolható, hogy lesz negyedik hullám

A virológus azon is csodálkozna, ha a vírus eltűnne.

Két szakember is, Jakab Ferenc virológus és Oroszi Beatrix epidemiológus is úgy látja, hogy nem lesz elkerülhető a koronavírus-járvány negyedik hulláma – számolt be az Index.

A Nyitás, vakcinák, hullámok című online Facebook-beszélgetésben Jakab azt mondta: borítékolható, hogy lesz negyedik hullám, ő maga pedig azon is csodálkozna, ha a vírus eltűnne. Oroszi Beatrix a világszinten magasak az esetszámok miatt tart egy következő hullámtól.

Jakab abban bízik, hogy jönnek új mutánsok, akkor 60-70 százalékos védettséget talán nyújtanak a jelenlegi oltások. Ahogy ugyanis azt híradónknak is elmagyarázta, a vakcinakészítők a variánsok megjelenéséhez tudják igazítani az oltóanyagot, ezért emiatt nem kell aggódni.

A beszélgetés során – India példája, ahol azt követően lett igencsak súlyos a helyzet, hogy már nyitni kezdett – szóba került a nyitás is. A szakértők abban egyetértettek, hogy szükség van az enyhítésekre, ugyanakkor úgy vélik: okosan kell nyitni.

Oroszi Beatrix – az indiai helyzetre reagálva – figyelmeztetett: nagyon fel kell készülni, és folyamatosan készenlétben kell lenni, mert akár néhány nap alatt rohamosan meg tud változni a járványhelyzet. Egy szuperterjesztő esemény – mint egy tömegrendezvény, vagy egy fesztivál – például nagy kockázat lehet. Szerinte a nyitás kapcsán a döntéshozók és a teljes társadalom között konszenzusnak kell lennie.

Vizsgálják az oltások hatékonyságát az indiai mutánsra

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210430-jakab-ferenc-szerint-boritekolhato-hogy-lesz-negyedik-hullam

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?