okt 12, 2020
9 Views
0 0

Jakab bujkál és semmitmondó közleményekkel mosakodik Bíró László jelölése miatt

Written by

Jakab bujkál és semmitmondó közleményekkel mosakodik Bíró László jelölése miatt

Portálunk is hírt adott róla, hogy Hadházy Ákos vasárnap este a szerencsi időközi választást követően a közösségi oldalán arról számolt be, hogy a baloldal vereségével záruló időközi választás ellenzéki közös jelöltjének sokkal súlyosabb bűnei is vannak, mint az, hogy nem fizette ki a cégének dolgozó varrónőket és a fuvarozót.  Hadházy bejegyzésében azt állítja, hogy az ellenzéki pártok vezetőit figyelmeztette, hogy Bíró vállalhatatlan. Jakab Péter a sajtó kérdéseire reagálva csak egy semmitmondó nyilatkozattal próbálta hárítani a felelősségét Bíró jelölése miatt.

Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét. A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom. A „szociális szövetkezetezés” 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt és a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy, nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.

Hadházy posztja nyomán megkereste a Mandiner Jakab Pétert, a Jobbik elnökét, kérdéseikre a párt sajtóosztályától az alábbi válasz érkezett:

Hadházy Ákos addig küzdött a hazug közmédia ellen, míg végül olyanná nem vált, mint ők. Hadházy semmilyen információval nem keresett meg Bíró Lászlóval kapcsolatban engem, mint pártelnököt, ennek ellenére Bíró László lehetőséget adott Hadházy Ákosnak, hogy az otthonában betekintsen minden olyan iratba, amibe szeretne, és kérdéseket tegyen fel minden őt érdeklő témában. Képviselő úr a kampányhajrában el is látogatott Bíró Lászlóhoz, majd 20 perc kérdezősködés után megnyugodva távozott, nem véletlenül, hiszen Bíró Lászlónak nincsenek korrupciós ügyei. Az ellenzéki aktivisták ellenben csalódottak voltak, hogy Hadházy úr mindössze ennyi időre látogatott a választókörzetbe, ahol semmilyen módon nem vett részt az ellenzék kampányában. Pedig szükség lett volna rá, hogy – ahogy én – ő is végigjárja a választókörzet összes települését

– fogalmazott a bukott választás után Jakab Péter a Bíró személyével kapcsolatos kínos kérdésekre reagálva.

A PestiSrácok.hu már beszámolt róla, hogy korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István az ügyészségen azután, hogy Hadházy Ákos volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő a szerencsi választás éjszakáján Facebook-posztjában vallotta be, hogy konkrét tudomása volt arról, hogy a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekmény még a nyilvánosság által megismertnél is súlyosabb, és erről az ellenzéki pártelnököket is tájékoztatta. Mivel Hadházy és az ellenzéki pártelnökök (Fekete-Győr kivételével) hivatalos személyek, ezért a Btk. szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor feljelentési kötelezettségük van, így a hatósághoz kellett volna fordulniuk, amit, úgy tűnik, elfelejtettek megtenni.

Forrás: PS- Mandiner/Fotó: Horváth Péter Gyula-PestiSrácok.hu

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/jakab-bujkal-es-semmitmondo-kozlemenyekkel-mosakodik-biro-laszlo-jelolese-miatt/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?