febr 22, 2021
1 Views
0 0

Izraelben csak oltási igazolással engednek be az edzőtermekbe, uszodákba és a múzeumokba

Written by

2623 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 405 646-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 347-re emelkedett.
A harmadik hullám kirobbanását nagy valószínűséggel a vírusmutánsok okozzák – jelentette be az országos tiszti főorvos. Müller Cecília elmondta: Magyarországon 378 embernél mutatták ki a brit mutációt, de ez csak 10 esetben köthető külföldi tartózkodáshoz
A tiszti főorvos azt mondta: a következő két hét különösen fontos lesz a járványhelyzet szempontjából, mivel több védőoltást fognak beadni, mint eddig összesen.
Az emberélet, a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés – hangoztatta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.
Felgyorsítja Karácsony Gergely a fővárosi ingatlanok kiárusítását – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint márciusig összesen kétmilliárd, az év végéig pedig nyolcmilliárd forintot meghaladó bevételt várnak a telkek, épületek eladásából.
„Elképesztő egyébként, hogy milyen emberek gondolják magukat alkalmas miniszterelnök-jelöltnek” – így kommentálta a Facebookon Varga Damm Andrea a Momentum bejelentését, Fekete-Győr András miniszterelnök-jelöltségéről.
Befogadná a Heti TV-t és a 100 Tagú Cigányzenekart Budafok-Tétény fideszes polgármestere. Ehhez kéri képviselőinek támogatását.
Karsay Ferenc közleményében azt írta, hogy kerületében mindig jól működött az együttélés a különböző népcsoportok és vallási felekezetek között.
Az Áldozatsegítő Központ tevékenységére hívja fel a figyelmet Varga Judit igazságügyi miniszter, hangsúlyozva: a zaklatás áldozatai számára is van segítség.
A beruházások és fejlesztések ösztönzése áll a kormány Gazdaság-újraindítási akciótervének középpontjában – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter.
Eddig húszezer család vásárolhatott legalább hétüléses autót a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.
A beszámoló, illetve a társasági adó bevallási határidejének halasztása volt a kormány egyik leghatékonyabb adóügyi intézkedése a koronavírus-járvány első szakaszában – mondta Izer Norbert a Világgazdaságnak.
A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára kiemelte: az érintett vállalkozások így négy hónapon keresztül mintegy százmilliárd forinttal gazdálkodhattak tovább.
Szélesebb körben tenné elérhetővé a kamatmentes gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a kedvezményes újraindítási gyorskölcsön iránt jelentős az érdeklődés – mondta Parragh László a kamara elnöke.
A március elsejétől hatályos törvénymódosítás felszámolhatja a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát – hívta fel a figyelmet Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Az Eurostat adatai szerint Magyarországon az elmúlt időszakban határozottan csökkent a szegénységben élők száma – hangsúlyozta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.
Komoly, soha nem látott fejlesztések várnak a hazai élelmiszeriparra az évtized végéig, a korábbi európai uniós költségvetési ciklusokhoz képest jóval nagyobb összegből újulhat meg az ágazat – mondta Erdős Norbert a Magyar Nemzetnek.
Magyarország elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, és az ötödik generációs (5G) technológiai fejlesztések egyik európai központjává kíván válni – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Szeptembertől új, három pillérre épülő finanszírozási struktúrát vezet be a kormány a magyar felsőoktatásban, amely figyelembe veszi a felsőoktatási tevékenység különbségeit – közölte az innovációs és technológiai miniszter.
A Pápai Történettudományi Bizottság tagjává nevezte ki Molnár Antalt, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének igazgatóját a pápa – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága.
Az Európai Unió és déli szomszédai együttműködését az egészségügyi kockázatokat is magában hordozó illegális migrációs folyamatok megállításának kell meghatároznia – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben.
A világon több mint 111,3 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma csaknem 2,5 millió, a gyógyultaké 62,8 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
A skót kormány által ismertetett tanulmány szerint meredeken csökkenti a koronavírus-fertőzés okozta, kórházi kezelést igénylő megbetegedések számát a Pfizer és a BioNTech, illetve az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem vakcinája.
Megkezdték a brit GlaxoSmithKline és a francia Sanofi gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű, fehérjealapú, koronavírus elleni vakcinájának klinikai tesztelését.
Az Indiában tartózkodó ukrán küldöttség megállapodott még további ötmillió dózis, koronavírus elleni Novavax-vakcina beszerzéséről az indiai Serum Institute vállalattal – jelentette be Makszim Sztepanov ukrán egészégügyi miniszter.
Március első hetében érkezhetnek meg az első adag, koronavírus elleni oltóanyagok Koszovóba – jelentette k Isme Humolli, az Egészségügyi Világszervezet pristinai irodájának vezetője.
Az újabb koronavírus-variánsok fokozódó terjedésének megfékezése érdekében a következő két hétvégén karantén lép életbe a francia Riviéra tengerparti településéinek egy részén – jelentette be a helyi prefektúra.
Több mint két hónap járványügyi kényszerszünet után ismét fogadják a gyerekeket az óvodákban és az általános iskolákban Németország nagy részén.
Március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliában – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök.
Izraelben korlátozások bevezetésére készülnek a hatóságok az általában nyilvános felvonulásokkal, jelmezbálokkal és összejövetelekkel ünnepelt purimi örömünnep idejére, hogy elejét vegyék a koronavírus-járvány újbóli felerősödésének.
Először ismerte el a tanzániai elnök, hogy a koronavírus-fertőzés jelen van az országában, előtte hónapokon át azt hangoztatta, hogy imádsággal már legyőzték.
A Kínával szembeni előítéletek és a gyanakvás elvetésére, valamint egy ésszerűbb Kína-politika alkalmazására szólította fel az amerikai törvényhozókat Vang Ji kínai külügyminiszter.
Jelentős eredményre vezettek Teherán szerint az Irán és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója közötti tárgyalások – közölte az iráni külügyi szóvivő.
Életét vesztette Olaszország kinshasai nagykövete a Világélelmezési Program konvoja elleni támadásban a Kongói Demokratikus Köztársaságban – közölte az olasz külügyminisztérium.
Általános sztrájk kezdődött Mianmarban a katonai hatalomátvétel miatti tiltakozásul, és több ezren gyülekeztek az utcákon, a hadsereg azzal fenyegeti a tiltakozókat, hogy megmozdulásuk emberek életébe kerülhet.
Az erőszak azonnali beszüntetésére és a bebörtönzöttek szabadon bocsátására szólította fel az ENSZ-főtitkár a mianmari juntát.
Emberkereskedők titkos börtönéből szabadítottak ki 156 migránst Líbiában – közölte Kufra városának biztonsági hivatala.
Hazafiaknak kell betölteniük Hongkongban a fontosabb végrehajtói, igazságügyi, törvényhozói és hatósági szervek vezető pozícióit – jelentette ki Hszia Pao-lung, a kínai központi vezetés hongkongi és makaói ügyekért felelős irodájának vezetője.
Megrongáltak a németországi Kölnben egy emlékhelyet, amelyet egy idegengyűlölő merénylet áldozatainak emeltek a támadás első évfordulójának alkalmából – jelentették német hírportálok.
A Boeing azt javasolja a légitársaságoknak, hogy ideiglenesen függesszék fel azon 777-es típusú repülőgépeinek használatát, amelyek olyan hajtóművel vannak felszerelve, mint amelyiknek egyes darabjai vasárnap Denver egyik elővárosára hullottak.
A rendkívüli hideg miatt, amely Texast sújtotta, az amerikai állam közműfelügyelete ideiglenesen megtiltja az energiaszolgáltatóknak, hogy energiaszámlát küldjenek ki a háztartásoknak, vagy hogy díjtartozás miatt kikapcsolják az energiaellátásukat.
A hétvégén 1600 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok, közterületi csoportosulások tilalmának megsértése miatt – mondta Kiss Róbert alezredes.
386 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által koordinált nemzetközi felderítés eredményeként három körözött embert fogtak el Olaszországban és Angliában.
Ötezer doboz, több mint hatmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Barabás és Beregdaróc között egy bokros területen.
Hét ember megsérült, amikor összeütközött egy kisbusz és egy teherautó Fülöpjakab és Kunszállás között – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a kormány nevében köszöntötte a parasportolókat a Magyar Parasport Napja alkalmából.
Férfi kosárlabda Eb-selejtező : Magyarország-Ausztria 81:58
A nyártól Stuttgartban folytatja pályafutását Hanusz Egon, a Csurgói KK férfi kézilabdacsapatának válogatott irányítója.
Márton Anita lett a 100 éves Szegedi Vasutas SE atlétikai szakosztályának vezetője.

hirtv.hu/hirtvkulfold/izraelben-csak-oltasi-igazolassal-engednek-be-az-edzotermekbe-uszodakba-es-a-muzeumokba-2517319?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?